D-100 Karayolu’nda peyzaj çalışması tamamlandı
- Gündem
- 29 Temmuz 2025

Lüleburgaz Belediyesi’nin Murat Hüdavendigar Caddesi’nde gerçekleştirdiği peyzaj çalışmasıyla cadde daha modern ve estetik bir görünüme kavuştu. Orta refüjdeki toprak, bitki ve ağaçlar tamamen yenilenirken, otomatik sulama sistemiyle su verimliliği de sağlandı.
Lüleburgaz Belediyesi, kentin merkezinden geçen Murat Hüdavendigar Caddesi’nde gerçekleştirdiği peyzaj çalışmalarında sona gelindi.
Lüleburgaz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, cadde boyunca orta refüjde uzun ömürlü ve mevsim şartlarına dayanıklı bitkiler tercih edildi.
Alanda kullanılan ponza ve podima taşları sayesinde yola estetik bir görünüm kazandırıldı.
“GELECEĞİN TEMELLERİNİ ŞİMDİDEN ATMIŞ OLDUK”
Peyzaj çalışması hakkında bilgi veren Lüleburgaz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdür Vekili Hüseyin Becerenel; “Burayla ilgili çalışmalarımıza başlarken bir planlama yaptık. Yaklaşık 20 yıldır D-100 üzerindeki bu alana hiçbir şekilde dokunulmamıştı. Bu alanın güzelleştirilmesi için öncelikli olarak eksiklikleri tespit ettik. Burada görüşü engelleyen, yayaların geçişlerini engelleyen kurumuş çok fazla ağaç vardı. Oluşturduğumuz peyzaj planı çerçevesinde burada kullandığımız bitki örtüsünün tamamı, Trakya’da bizim mevsim şartlarımıza uyum sağlayabilecek, daha uzun ömürlü, kalıcı bitkileri tercih ettik. Sulama da yoktu. Bu hat boyunca tankerlerle sulama yapılıyordu. Ve şu an D-100 hattı boyunca her yerde, her adada otomatik sulama tesisatımız var. Hem su verimliliğini sağlamış olduk hem de başka bir maliyetten kurtulmuş olduk. Geleceğin temellerini şimdiden atmış olduk. İlerleyen süreçte eğer çevre yolu olursa burası bulvar olacak. Bulvar öncesindeki adımı biz şimdiden atmış olduk. Biz bu konuda güvenen üst yönetimimize, emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı