Web sitemize hoşgeldiniz, 29 Mart 2024
Gözlem TV | Dünya'nın Dijital Gözlemcisi
Pamukkale Turizm
Anasayfa » Gündem » TKP Olağanüstü Konferansı Ankara’da toplandı: Bir adım daha ileri- Gözlem TV

TKP Olağanüstü Konferansı Ankara’da toplandı: Bir adım daha ileri- Gözlem TV

Pamukkale Turizm
TKP Olağanüstü Konferansı Ankara’da toplandı: Bir adım daha ileri- Gözlem TV

Türkiye Komünist Partisi ülkenin içinden geçtiği hayat pahalılığı ve büyük yoksullaşma koşullarında Ankara’da olağanüstü bir konferans topladı.

“Bir adım daha ileri” sloganıyla toplanan konferansa ülke genelinden çok sayıda delege katıldı.

Yeni yılla birlikte içinde bulunulan ekonomik kriz koşullarında örgütlenme ve dayanışma başlığında önemli kararların alındığı konferansta ittifaklar başlığı ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin de çeşitli kararlar alındı.

"Sömürüye, yoksulluğa, adaletsizliğe karşı mücadelemizi yükselteceğiz."

Konferansta alınan kararların önümüzdeki günlerde kamuoyuna ilan edileceği belirtilirken, TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, soL haber portalına konferansa dair kısa bir değerlendirme yaptı:

“Olağanüstü konferans çünkü olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. Çok hızlı örgütledik bu konferansı. Çok verimli, çok iyi bir konferans geçirdik. Bugün çok önemli konuları, Türkiye siyasetini, yalnızca seçimleri değil, özellikle de hayat pahalılığına karşı neler yapmamız gerektiğini konuştuk, önemli kararlar aldık” diyen Okuyan, “Solda yürüttüğümüz çalışmalara ilişkin, dost partilerle yürüttüğümüz görüşmelere ilişkin de önemli kararlar aldık. TKP’nin coşkulu, umutlu, kararlı bir parti olduğunu bir kez daha gördük. Partinin verdiği fotoğraf Türkiye için çok önemli, çok umut verici. Şimdi artık yarın sabahtan itibaren çok daha büyük bir enerjiyle sömürüye, yoksulluğa, adaletsizliğe karşı mücadelemizi yükselteceğiz.”

Bir sokak röportajında yoksullaşmanın sorumlusunun özelleştirmeler ve patronlar olduğuna ilişkin açıklamasıyla gündem olan Zehra Canan da TKP’nin konferansının son bölümüne katılarak kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Pamukkale Turizm
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.