Web sitemize hoşgeldiniz, 29 Mart 2024
Gözlem TV | Dünya'nın Dijital Gözlemcisi
Pamukkale Turizm
Anasayfa » Gündem » TKP’den öldürülen Suriyeli genç ile ilgili açıklama

TKP’den öldürülen Suriyeli genç ile ilgili açıklama

Pamukkale Turizm
TKP’den öldürülen Suriyeli genç ile ilgili açıklama

Türkiye Komünist Partisi önceki gün İstanbul Bayrampaşa'da uykusunda bıçaklanarak öldürülen Suriyeli göçmen işçi ile ilgili bir açıklama yayımladı. 

Göçün sebebinin iktidar ve destekçilerinin politikaları olduğu söylenen açıklamada, bu politikalar sonucu gurbete sürüklenen emekçilere dönük ırkçı yaklaşımların kabul edilemez olduğu vurgulanıyor.

TKP tarafından yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

Uyuyan göçmen emekçilerin öldürülmesi sadece kalleşlik değil patron uşaklığıdır!

Önceki gün İstanbul Bayrampaşa’da maskeli bir grubun baskın yaptığı evde uyumakta olan Suriyeli bir genç, göğsünden bıçaklanarak öldürüldü. Kasım ayında İzmir Güzelbahçe’de Suriyeli emekçiler yine uyurken yakılarak öldürülmüştü.

Göçmen emekçiyi uykuda yakalayıp vahşice öldürecek kadar korkak ve kalleştir göçmen düşmanlığı…

Ancak ötesi var. Yaşadığımız yoksulluk ve işsizliğin esas sebebi zenginliğine zenginlik katan patronlar iken göçmen emekçileri hedef göstermek patronlara uşaklıktan başka bir şey değildir.

Göçün sebebi, Türkiye’de iktidar partisi ve destekçilerinin dahil olduğu kanlı emperyalist politikalardır. Göçün sebebi, dünyanın her yerinde sömürü düzeninin insanları gurbet ellere sürüklemesidir.

Bu ülkede kapı dışarı edilecek olan göçmen emekçiler değil, onların canını uykuda alacak kadar kontrolsüz hâle gelebilen ırkçılıktır.

Türkiye emekçileri, bu vahşetin hesabını en başta Türkiyeli patronlardan ve onların siyasi temsilcilerinden soracaktır.

Türkiye Komünist Partisi olarak göçmen emekçilere sahip çıkıyoruz ve onları Türkiye’deki sömürü düzeniyle yaşanacak büyük hesaplaşmada saflarımıza davet ediyoruz.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Pamukkale Turizm
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.