Web sitemize hoşgeldiniz, 28 Mart 2024
Gözlem TV | Dünya'nın Dijital Gözlemcisi
Pamukkale Turizm
Anasayfa » Spor » ABB’de Spora Destek Devam Ediyor

ABB’de Spora Destek Devam Ediyor

Pamukkale Turizm
ABB’de Spora Destek Devam Ediyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi spora ve sporcuya verdiği desteği sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu iş birliği ile Türkiye’de ilk kez kapalı alanda gerçekleştirilen ‘Ulusal Sıralama-1 ve Milli Takım Seçme Yarışları’na ev sahipliği yaptı. 3 kategori ve 4 branşta ter döken sporcular arasında EGO Spor Kulübü sporcularından Eren Kıvanç Taşyaran da derece aldı.

    Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu iş birliği ile ‘Ulusal Sıralama-1 ve Milli Takım Seçme Yarışları’na ev sahipliği yaptı.

    Türkiye’de ilk kez kapalı alanda gerçekleşen yarışta; Milli Takım’a girmek için 3 kategori ve 4 branşta sporcular kıyasıya mücadele etti. 22-23 Ocak 2022 tarihlerinde Eryaman TOHM ve Sincan Aile Yaşam Merkezi’nde yapılan yarışlarda EGO Spor Kulübü sporcularından Eren Kıvanç Taşyaran da ikinci oldu.

YARIŞLAR TÜRKİYE’DE İLK KEZ KAPALI ALANDA YAPILDI

      Yarışlara ilişkin bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Mustafa Artunç, Başkent’te sporu ve sporcuyu teşvik etmeyi amaçladıklarını belirterek şöyle konuştu:

“Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak bu yarışlara ev sahipliği yapmış olmaktan gurur duyuyoruz. Başkanımız Mansur Yavaş’ın Türk sporuna ve sporculara verdiği destek tüm hızıyla devam ediyor. Spor için diğer federasyonlarla da iş birliğimiz devam edecek.”

     Şube Müdürü Burak Özgün de, “Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu iş birliği ile Modern Pentatlon’da Türkiye’de ilk kez kapalı alanda gerçekleştirilen yarışlara ev sahipliği yapıyoruz” dedi.

     Yarışmada Açıkyaş Kadınlar ve Genç Kadınlar kategorilerinin şampiyonu 1024 puanla Yaren Nur Polat olurken ikinciliği de 1008 puanla Selen Gülel kazandı. 1001 puanla Açıkyaş kategorisinde üçüncü olan İpek Akşin, Büyük Kadınlar kategorisinin ise şampiyonu oldu. Büyük Kadınlar kategorisinde Sıdal Aslan 969 puanla ikinci, Sümeyye Demir de 576 puanla üçüncü oldu. Genç Kadınların üçüncülüğünü ise 837 puanla Zeynep Altınbaş aldı.

EGO SPOR’DAN DERECE

     U19 Kadınlar kategorisinde yarışan Belemir Almira Dede, ulusal sıralama yarışında 969 puan alarak yarışı ilk sırada bitirdi.

     Yarışta Ebrar Çalışkan 929 puanla ikinci olurken, Ayşen Bensu Gül 913 puanla üçüncü oldu. U19 Erkekler kategorisinin kazananı ise 1094 puan alan Furkan Murat oldu. Aynı kategoride Kıvanç Taşyaran 1087 puanla ikinciliği, 1085 puanla Yağız Ak da üçüncülüğü kazandı.

     Ulusal Sıralama-1 ve Milli Takım Seçme Yarışları’nda Açıkyaş Erkekler kategorisinde Buğra Ünal yarışı 1151 puanla birinci sırada bitirirken, büyük erkekler kategorisinin de kazananı oldu. Açıkyaş Erkekler kategorisinde 1130 puanla ikinci olan Yunus Çalışkan aynı zamanda Genç Erkekler kategorisinde birinci oldu. Açıkyaş Erkekler kategorisinde de 1088 puanla üçüncü olan Erhan Ispanakçı, Genç Erkekler kategorisinde de ikinci olarak dereceye girdi.

   Erkekler kategorisinde dereceye giren Doruk Altınbaş ise 1055 puanla genç erkeklerde yarışı üçüncü sırada tamamlarken; büyük erkekler kategorisinde 458 puan alan Mete Demiryol ikinci, Abdullah Ahmet Dizioğlu ise 251 puanla üçüncü oldu. U19 Erkekler kategorisinin kazananı ise 1094 puan toplayan Furkan Murat oldu. Kıvanç Taşyaran da aynı kategoride 1087 puanla ikinci, Yağız Ak da 1085 puanla üçüncülüğü kazandı.

DERECEYE GİREN SPORCULARA MADALYA

     Dereceye giren sporcuların madalyaları, Ankara Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Mustafa Artunç, ABB Spor Şube Müdürü Burak Özgün  ve ABB Gençlik Şube Müdürü Erdal Demir, TMPF Başkan Vekili Ercan Taciroğlu, TMPF Teknik Kurul Başkanı Kutluğhan Özkan, TMPF Teknik Kurul Üyesi Tolga Tillioğlu ve TMPF Dış İlişkiler Kurulu Başkanı Emir Kıvanç Başar tarafından verildi.

     Başkentlilerin yoğun ilgi gösterdiği yarışlarda Milli takıma aday olmak için yarışarak dereceye giren sporcular ise Büyükşehir Belediyesine verdiği destekten dolayı şu sözlerle teşekkür etti:

-Eren Kıvanç Taşyaran (EGO Spor Külübü ve Milli Takım Sporcusu): “Bu sporu 4 yıldır yapıyorum.  İkinci kürsüyü aldım. Benim için çok güzel bir deneyim oldu. Yaptığım sporu herkese önerebilirim.  Böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptığı için Ankara Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ederim.”

-Yaren Nur Polat (Modern Pentatlon Milli Sporcusu): “10 yıldır bu sporu yapıyorum. Yılın ilk müsabakası bu yüzden çok heyecanlıyız.”

-Selen Gürel (Modern Pentatlon Milli Sporcusu): “Modern Pentatlon’da Milli Takım oyuncusuyum. Ankara Büyükşehir Belediyesine böyle bir imkan sunduğu için teşekkür ederiz.”

-Sıla Aslan (Modern Pentatlon Milli Sporcusu): “15 yıldır bu sporla uğraşıyorum. Öncelikle Büyükşehir Belediyesine bu salonu bizlere açtığı için teşekkür ederiz. Çünkü ilk defa bu kadar büyük bir salonda yarışma imkanı buluyoruz.”

-İpek Akşın (Modern Pentatlon Milli Sporcusu): “Uzun süredir Milli Takımda yarışıyorum. Her yıl olduğu gibi yine Milli Takım seçmelerimiz var. Hava şartlarını biliyorsunuz, o yüzden bu yarışlar için bu salonu bize açan Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ederiz.”

-Buğra Ünal (Modern Pentatlon Milli Sporcusu): “Güzel bir hazırlık sezonu geçirdik. Buradaki yarışta da birinci oldum. Bize bu imkânı sağlayan Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Pamukkale Turizm
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.