Web sitemize hoşgeldiniz, 19 Nisan 2024
Gözlem TV | Dünya'nın Dijital Gözlemcisi
Pamukkale Turizm
Anasayfa » Spor » Türk basketbolunun efsane isimlerinden Erman Kunter, ÖRAV Sohbetleri’nde

Türk basketbolunun efsane isimlerinden Erman Kunter, ÖRAV Sohbetleri’nde

Pamukkale Turizm
Türk basketbolunun efsane isimlerinden Erman Kunter, ÖRAV Sohbetleri’nde

Erman Kunter: “Kaybettiğinizde de kazandığınızda da, sayfayı çevirmeyi bilmelisiniz.”

 

Öğretmen Akademisi Vakfı’nın uzun yıllardır düzenlediği ÖRAV Sohbetleri öğretmenleri; işini tutkuyla yapan, üreten ve paylaşmayı seven, farklı sektörlerden isimlerle bir araya getirmeye devam ediyor. ÖRAV’ın Youtube kanalından herkesin erişimine açık olarak yayınlanan sohbet serisinin bu ayki konuğu, Türk basketbol tarihinde bir maçta en çok sayı atan basketbolcu unvanına da sahip, efsanevi basketbolcu ve antrenör Erman Kunter.

1975 – 1992 yılları arasında devam eden aktif sporculuk kariyerinde İTÜ, Beşiktaş, Fenerbahçe, Eczacıbaşı gibi büyük takımların kadrosunda yer alan Erman Kunter, 213 kere milli forma giydi. 1994 yılında Darüşşafaka ile başladığı antrenörlük kariyeri boyunca birçok genç sporcuyu da yetiştiren Erman Kunter, 2017 yılında Fransa’da Cholet basket takımını çalıştırırken ‘yılın antrenörü’ seçildi. 

Kunter, bir sporcunun sahip olması gereken en önemli nitelikler arasında yer alan dayanıklılık ile ilgili görüşlerini ise şu sözlerle açıklıyor: ''Hazırlığınızı en iyi şeyin olması için yapacaksınız, en iyisinin gerçekleşmeme ihtimaline karşı da bir planınızın olması gerekiyor. Ben buna ‘sayfayı çevirmeyi bilmek’ diyorum. Aynı sayfada kalırsanız kaybedersiniz, kazanmanız mümkün değil. Sporcu için bir galibiyet olabilir, öğrenci için bir imtihan olabilir. Kaybettiğinizde de kazandığınızda da, sayfayı çevirmeyi bilmelisiniz.''

Kunter’in spor ve eğitim ilişkisi, sporculara liderlik etmenin formülleri ve dayanıklılık / yılmazlık becerileri hakkındaki fikirlerini paylaştığı bu keyifli bir sohbet ÖRAV’ın Youtube kanalı üzerinden izlenebilir.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Pamukkale Turizm
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.