Web sitemize hoşgeldiniz, 28 Mart 2024
Gözlem TV | Dünya'nın Dijital Gözlemcisi
Pamukkale Turizm
Anasayfa » Gündem » Ali Çetinkaya Caddesi Yayalaştırma Projesi Esnafa Tanıtıldı

Ali Çetinkaya Caddesi Yayalaştırma Projesi Esnafa Tanıtıldı

Pamukkale Turizm
Ali Çetinkaya Caddesi Yayalaştırma Projesi Esnafa Tanıtıldı

Burhaniye Belediyesi tarafından bu sene yapımına başlanacak Ali Çetinkaya Caddesi Yayalaştırma Projesi, cadde esnafına tanıtıldı. Projeye esnaftan da tam destek geldi.

 

Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’in seçim vaatlerinin başında yer alan ve Burhaniye Belediyesi tarafından bu sene yapılması planlanan Ali Çetinkaya Caddesi Yayalaştırma Projesi için geri sayım başladı. Yapılacak projenin detaylarıyla ilgili caddede ve bağlı sokaklarda bulunan dükkanların mülk sahiplerine yönelik tanıtımı yapıldı. Tanıtım sonrası esnaf oy birliği ile projeyi onayladı

 

Reha Yurdakul Kültür Merkezi’nde projeyi tanıtarak esnafın görüş ve önerilerini almak için bir toplantı düzenleyen Başkan Deveciler, cadde esnafıyla buluştu. Mimar Barış Baykara tarafından projenin tanıtım videosu ve sunumu yapılan toplantıda detaylar mülk sahiplerine aktarıldı.

 

Burhaniye Meydanı’ndan başlayarak, Uğur Mumcu Bulvarı’na kadar olan yaklaşık 300 metre uzunluğunda olan cadde ve bağlantılı sokaklarını kapsayan projenin 1 Mart itibariyle başlayıp, 2022 yılı Haziran ayında tamamlanması ön görülüyor.

 

Yaklaşık 170 dükkânın ön cephe dönüşümünün yapılacağı projede cadde araç trafiğine kapalı, 12 metre genişliğinde yaya yolu olacak şekilde planlanıyor. Caddede dükkanların önlerinde yer alan klima boruları, yağmursuyu boruları gibi, görüntü kirliliği oluşturan unsurlarında cephe içine alınacağı projede, dükkanların ışıklandırmaları da tek sistem olacak.

 

Belirli saatlerde ürün sevkiyatları için araç trafiğine açık olacak olan caddenin orta kısmında çift taraflı modern banklarla birlikte belirli aralıklarla süs havuzları, heykeller ve yeşillikler bulunacak. Cadde üzerinde ayrıca görme engellilerin kullanımı için sarı hissedilebilir yüzeyler de yer alacak.

 

Projenin en önemli ayağını oluşturan caddenin alt yapısı da Burhaniye Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek. Özellikle caddenin kronik sorunu olan su hatlarının yenileneceği projede kanalizasyon ve elektrik hatları da düzenlenecek.

Otopark sorununa yönelik alternatif projelerin yapıldığı çalışmada, Yapılacak Stat meydan otoparkı, okul ve eski park alanının ilk etapta ihtiyacı karşılayacağı yönünde görüşler aktarıldı.

 

Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, yapılacak bu projenin çarşı esnafını olumlu yönde etkileyeceğini, bunun örneklerini gelişmiş kentlerde gördüklerini ifade etti. Cadde esnafının ticari anlamda gelişim sağlayacağını ve artık bu projeyle yenileneceğini sözlerine ekleyen Başkan Deveciler, zincir mağazalarında artık Burhaniye’ye katkı sunacağını, Burhaniyelilerin alışveriş için Edremit’e bağımlı kalmayacağını belirterek komşu ilçelerden artık Burhaniye’ye geleceklerini söyledi.

Sunum sonrası yapılan oylamada, esnaf tarafından oy birliği ile proje onaylandı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Pamukkale Turizm
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.