Web sitemize hoşgeldiniz, 28 Mart 2024
Gözlem TV | Dünya'nın Dijital Gözlemcisi
Pamukkale Turizm
Anasayfa » Gündem » Başkan Keleş’ten Elektrik Faturası Tepkisi

Başkan Keleş’ten Elektrik Faturası Tepkisi

Pamukkale Turizm
Başkan Keleş’ten Elektrik Faturası Tepkisi
CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, kademeli elektrik faturası uygulamasında ilk faturaların gelmeye başladığını belirterek, “Geçtiğimiz ay 319 TL fatura gelen vatandaşımıza bu ay 649 TL geldi. Sonra sayın bakan çıkıp olumlu tepkiler alıyoruz diyor. Bu olumlu tepkiler kimden geliyor, yandaş müteahhitlerden mi, özelleştirdiğiniz elektrik işletmelerinden mi?” dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, elektrikten kademeli tarife uygulamasını eleştirdi.
 
YENİ TARİFE HALKI YOKSULLUĞA MAHKUM ETME UYGULAMASIDIR
 
Başkan Ecevit Keleş, “Sözde dar gelirli vatandaşın faydasına diye sunulan tarife, ne yazık ki memurdan, işçiye, çiftçiden, emekliye kadar tüm kesimler tepki gösteriyor. 300 TL fatura gelen vatandaşa 600 TL’nin üzerinde fatura geliyor. Bu halkı soymaktır. Halkı yoksulluğa mahkum etmektir” dedi.
 
-HALKTAN KOPUK YAŞADIKLARINI İTİRAF ETMİŞLER- 
 
Önceki gün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in kademeli elektrik faturası tarifesiyle ilgili olumlu dönüşler alıyoruz sözlerini de eleştiren Başkan Ecevit Keleş, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez diyor ki amacımız dar gelirli vatandaşa destek olmak. Şuan 150 kilowat elektrik kullanacak yerler, gündüz kimsenin olmadığı, iki kişinin yaşayacağı 2+1 konutlardır. 2 çocuğu olan 4 kişilik bir hanede bu mümkün değil. Ama sayın bakan bunu ölçtüklerini söylüyor. Bu ölçüm nerede yapıldı. Sayın bakan çıkıp olumlu tepkiler alıyoruz diyor. Bu olumlu tepkiler kimden geliyor, yandaş müteahhitlerden mi, özelleştirdiğiniz elektrik işletmelerinden mi? Yapılan zamlarla ezilen halkımız, bu tür uygulamalarla daha da yoksullaşıyor. Halka müjde veren bakan, doğalgazda da aynı tarifenin uygulanacağını söyledi. Gözümüz aydın” şeklinde konuştu. 
 
-MEMURA, ASGARİ ÜCRETLİYE VERİLEN ZAMMI GERİ ALDILAR- 
 
İktidarın asgari ücretli ve memura verdiği zammı elektrik, doğalgaz ve akaryakıt zamlarıyla geri aldığını belirten Keleş, “İktidar halktan kopuk yaşıyor. Halkın gündeminden uzaklar. Yoksullaşan halkı görmezden geliyorlar. Ekim yapmayı bırakan çiftçiyi görmezden geliyor. Asgari ücretliye Cumhuriyet tarihinin en yüksek zamlarını verdik diyen yapılan zam çalışanın cebine girmeden geri aldı. Halkımızın geçim derdinde olduğunu görmezden gelenler sandıkta bunun cevabını alacaklar” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Pamukkale Turizm
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.