Web sitemize hoşgeldiniz, 20 Nisan 2024
Gözlem TV | Dünya'nın Dijital Gözlemcisi
Pamukkale Turizm
Anasayfa » Gündem » İş Makinelerinin Boyunu Aşan Karda Zorlu Mücadele

İş Makinelerinin Boyunu Aşan Karda Zorlu Mücadele

Pamukkale Turizm
İş Makinelerinin Boyunu Aşan Karda Zorlu Mücadele

Van Büyükşehir Belediyesi, Bahçesaray ilçesi Altındere mahallesine bağlı Dikmetaş mezra yolunda iş makinelerinin boyunu aşan karda zorlu bir mücadele yürütüyor.

Türkiye’de etkisini sürdüren kar yağışı Van’da da etkili oldu. Kent merkezinde hayatı etkileyen kar yağışı kırsalda ise metrelerce yüksekliğe ulaştı. Bahçesaray ilçesi Altındere mahallesine bağlı Dikmetaş mezra yolunda ise karın yüksekliği iş makinelerinin boyunu katbekat aştı. Fen İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı karla mücadele ekipleri bir yandan metrelerce yüksekliğe ulaşan karla mücadele ederken, bir yandan da düşen çığları temizlemeye çalışıyor. 6 günlük yoğun bir çalışma sonucu mahalle halkına ulaşan Bahçesaray Şantiye Şefi Abdullah Karca ile vatandaşlar arasında geçen diyalog ise renkli görüntülere sahne oldu.

Yapılan çalışmalarla ilgili görüşlerini anlatan mezra sakinlerinden Necmettin Yücel, Van Büyükşehir Belediyesi’nin her şartta yardımlarına koştuğunu belirterek, “Yapılan çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz. Her şartta yardımımıza koşuyorlar. Çığ riskine rağmen ekipler çalışıyor. Hastamız olduğunda devlet tüm imkanlarını seferber ediyor. Birkaç gün önce mezramızda helikopterle hastamız alındı. Yetkililer zor şartlara rağmen yardım çağrılarımıza karşılık veriyor. Son ana kadar bizlere gerekli desteği sağlıyorlar. Tüm yetkililerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Hava sıcaklıklarının eksi 11 derecelere kadar düştüğü bin 900 rakımda ekipler anlık hava durumuna göre adım adım ilerliyor. Ayrıca ilçede etkisini sürdüren yoğun kar yağışı ve tipi sonrası tüm mahalle ve mezra yolları tekrar ulaşıma kapanırken, ekipler yolları tekrar açmak için yoğun bir çalışma yürütüyor. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Pamukkale Turizm
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.