Web sitemize hoşgeldiniz, 29 Mart 2024
Gözlem TV | Dünya'nın Dijital Gözlemcisi
Pamukkale Turizm
Anasayfa » Gündem » İBB’den karla mücadele çalışmaları bilgisi

İBB’den karla mücadele çalışmaları bilgisi

Pamukkale Turizm
İBB’den karla mücadele çalışmaları bilgisi

Perşembe sabah saatlerinden itibaren soğuk ve yağışlı havanın İstanbul’u terk etmesiyle birlikte sıcaklıkların bugünden başlayarak artması ve mevsim normallerine yükselmesi tahmin ediliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, olumsuz hava koşulları nedeniyle 21 Ocak cuma itibariyle alarma geçen AKOM'da, bu sabah itibariyle alarm durumu sona erdi.

 

7 BİNİ AŞKIN PERSONEL SAHADA GÖREV ALDI

İstanbul genelinde etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle AKOM koordinasyonunda, İBB ve dış paydaşlardan oluşan 26 birim ile ortak yürütülen çalışmalarda, 1.582 araç- iş makinesi ve 7.421 personel yoğun şekilde görev aldı. İBB, 60 istasyondan oluşan Buzlanma Erken Uyarı Sistemi (BEUS) mesajları, trafik kamera görüntüleri ve alınan ihbarlar doğrultusunda müdahalelerde bulundu.

İBB, 83 BİN TON TUZ KULLANDI

İBB yol bakım ekipleri; yollarda, meydanlarda, metro giriş ve çıkışlarında, otobüs duraklarında, alt ve üstgeçitlerde kar küreme ve tuzlama çalışmaları yürüttü. Yolda bırakılan araçlar çekildi ve yol genişletme, buz sarkıtlarına müdahale çalışmaları tamamlandı. Son 24 saat içinde 1.551 ton, kar yağışının etkisini gösterdiği Cuma gününden itibaren ise 83.160 ton tuz, 44 ton solüsyon kullanıldı. İBB’nin tuz stoku ise bugün itibariyle 114.938 ton.

ARAÇLAR YOLDAN ÇEKİLDİ

Hava koşulları sebebiyle yol kenarlarına bırakılan 1.985 araç çekilerek yollardan kaldırıldı. 31 çatı çökmesi ile 486 ağaç devrilmesine müdahale edildi. Yollardaki trafiği engelleyen ve risk oluşturan maddeler, 72 adet tehlike arz eden parça kaldırıldı.

KUMANYA VE MOBİL MALZEME DAĞITIMI

İBB, İşletmeler Müdürlüğü Lojistik ekipleri tarafından kış şartlarıyla mücadele çalışmaları kapsamında 21-28 Ocak 2022 tarihleri arasında, sahada çalışan personel ile vatandaşlara toplam 196 bin kumanya ve mobil malzeme dağıtımı yaptı.

EVSİZLERE KIŞ HİZMETİNE MOLA YOK

İBB Darülaceze Müdürlüğü koordinasyonda, kış döneminde hava şartlarına göre evsiz vatandaşlar tesislerde misafir etmeye devam ediyor.  Zabıta ekipleri tarafından tesislere götürülen evsiz vatandaşlara, kayıtlarının yapılmasının ardından banyo, tıraş, kıyafet, sıcak yemek ve barınma hizmeti, sağlık taraması ve ilaç desteği, aileye teslim veya memleketine gönderme vb. hizmetler veriliyor. Bölgesel istihdam ofisleri vasıtasıyla iş olanağı sağlanıyor. Hâlihazırda 591 evsiz vatandaş (İBB tesislerinde ve otellerde) misafir ediliyor. 1 Aralık 2021 tarihinden bugüne kadar misafir edilen evsiz vatandaş sayısı 1.507 oldu.

SOKAK HAYVANLARINA MAMA HİZMETİ DEVAM EDİYOR

İBB Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri tarafından havaların soğumasıyla şehrin ücra noktalarında yiyecek bulmakta zorlanan sahipsiz sokak hayvanları için; haftada 500 noktada günlük 2 ton besleyici değeri yüksek kuru mama dağıtımı devam ediyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Pamukkale Turizm
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.