Web sitemize hoşgeldiniz, 28 Mart 2024
Gözlem TV | Dünya'nın Dijital Gözlemcisi
Pamukkale Turizm
Anasayfa » Gündem » Gebze’ye yeni trafik dolaşım planı

Gebze’ye yeni trafik dolaşım planı

Pamukkale Turizm
Gebze’ye yeni trafik dolaşım planı

Büyükşehir, Gebze ilçesinde yeni trafik dolaşım planı hazırlıyor. Gebze’nin belli başlı kavşakları için hazırlanan dolaşım planında saha imalatları devam ediyor

 

Gebze’ye yeni trafik dolaşım planı

 

Ulaşımda konforu ve güvenliği sağlamayı amaçlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze trafiği için yeni trafik dolaşım planı hazırladı. Bu bağlamda Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, Gebze ilçesinde akıcı bir trafik akışının sağlanması amacıyla mevcut kavşaklarda düzenleme yapıyor. Trafik yoğunluğunun sıklıkla yaşandığı kavşaklarda araç yığılmalarını önlemeyi amaçlayan dolaşım planı projesinde Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerinin imalat çalışmaları sürüyor.

 

TRAFİK YOĞUNLUĞU AZALACAK

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerinin gerçekleştireceği kavşak düzenlemesi ile bazı yolların yönleri değiştirilecek. Özellikle Gebze’nin yoğun kavşaklarındaki sıkışıklığına cevap verecek olan trafik dolaşım planı Anibal Kavşağı, Gebze EML Kavşağı, Arapçeşme Kavak Caddesi Kavşağı, Gebze Eski Trafo Kavşağı, Merkez Hastanesi Kavşağı ve Gebze Hali Kavşağı’nda gerçekleşiyor. Yeni trafik dolaşım planı kapsamında İlyasbey Caddesi, E-5 Yeni Bağdat Caddesi istikameti, Eski Bağdat Caddesi üzerinden Yeni Bağdat E-5 istikameti, Kavşak Caddesi ile başlayan, Yeni Bağdat ve Gençlik Caddesi ile devam eden güzergah ile Bahar Caddesi, Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi ve Doğan Caddesi istikameti tek yön olacak.

 

DOĞAN CADDESİ’NDE TRAFİK AKIŞI 3’E BÖLÜNDÜ

En kapsamlı trafik dolaşım planı Doğan Caddesi’nde yapılıyor. Buna göre Doğan Caddesi trafik akışı yönünden 3’e bölündü. Yeni Bağdat Caddesi ve Şehit Mevlüt Duru Caddesi ile Bahar Caddesi, Şehit Mevlüt Duru istikametine (Kuzey- Güney) tek yön olacak şekilde planlanıyor. İbrahimağa Caddesi, Doğan Caddesi kesişimi ile 910 sokak arası Gebze merkez istikametine tek yön yapılacak. İbrahim Ağa Caddesi üzerinden gelen trafik ise Yumrukaya istikametine 910 sokaktan girip, Doğan Caddesi’nden sola dönerek devam edecek.

 

YENİ GÜZERGAHLAR UYGULANACAK

910 sokak Doğan Caddesi istikametine tek yön olacak. Bu kapsamda Doğan Caddesi’nden sola ve sağa yönlendirilecek olan araçlar Yumrukaya ve Gebze Belediyesi istikametine gidebilecek. Böylelikle Doğan Caddesi-İbrahim Ağa Caddesi kesişimindeki sinyalize kavşak kaldırılacak ve bölgede yaşanan trafik sıkışıklarının önüne geçilecek. Gençlik Caddesi’nden gelen trafik ise Yeni Bağdat Caddesi Meslek Lisesi kavşağının Şehit Mevlüt Duru Caddesi üzerinden 952/4 sokağa (Gebze Medical Park Hastanesi Acil Servis Önünden) geçerek tek yön akış sağlanacak. 

 

BAZI NOKTALAR ÇİFT YÖN

Yeni Bağdat Caddesi’nden Doğan Caddesi’ne giren trafik de Şehit Mevlüt Duru Caddesi’ne yönlendiriliyor. Bu bölgede 914 sokak kesişimine kadar tek yön akan yol, burada sola direkt yönlendirilerek devam edecek. Şehit Mevlüt Duru Caddesi ise 952/4 sokak ile 914 sokak arası çift yönlü gidiş-geliş, Yeni Bağdat Caddesi ise Doğu ve Batı yönünde 1201/4 sokağa kadar yine çift yönlü gidiş-geliş olarak planlandı. Buradan sonra trafo kavşağına kadar (Yeni Bağdat-Kadıoğlu Kesişimi) tek yön olacak. Şehit Numan Caddesi Batı ve Doğu istikameti de tek yön olacak ve 1201/4 sokaktan Yeni Bağdat Caddesi’ne katılım sağlanacak.

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Pamukkale Turizm
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.