Web sitemize hoşgeldiniz, 28 Mart 2024
Gözlem TV | Dünya'nın Dijital Gözlemcisi
Pamukkale Turizm
Anasayfa » Ekonomi » Müsiad Ticari Diplomasiye Hız Verdi: Yabancı Büyükelçiler Yatırım İçin Sahaya İniyor

Müsiad Ticari Diplomasiye Hız Verdi: Yabancı Büyükelçiler Yatırım İçin Sahaya İniyor

Pamukkale Turizm
Müsiad Ticari Diplomasiye Hız Verdi: Yabancı Büyükelçiler Yatırım İçin Sahaya İniyor

2022'yi "Yatırım Yılı" ilan eden MÜSİAD, ticari diplomasiye hız verdi. Yunanistan, Endonezya, Lübnan, Bangladeş, İsviçre, Azerbaycan ve Cibuti Büyükelçileriyle bir araya gelen MÜSİAD heyeti, yabancı misyon temsilcilerini Anadolu'daki girişimci, sanayici ve yatırımcılarla bir araya getirecek.

 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Diplomatik İlişkiler Komisyonu koordinasyonunda gerçekleştirilen Ankara programı kapsamında, Komisyon Başkanı Osman Nuri Önügören ve beraberindeki komisyon üyeleri Yunanistan, Endonezya, Lübnan, Bangladeş, İsviçre, Azerbaycan ve Cibuti'nin Ankara Büyükelçiliklerine ziyarette bulundu. Anadolu Ekonomi Diplomasisi, 2. Türk-Arap İş Zirvesi ve MÜSİAD EXPO 2022 gibi konuların ele alındığı görüşmelerde büyükelçilerin Anadolu'daki iş insanlarıyla bir araya getirilmesi kararlaştırıldı.

 

Geçtiğimiz haftalarda Nijerya'nın Ankara Büyükelçisi İsmail Yusuf Abba ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)'nin Ankara Büyükelçisi Saeed Al Dhaheri'yi Anadolu'daki iş insanları ile bir araya getiren MÜSİAD, ticari diplomaside vites yükseltti. Daha çok büyükelçiyi daha çok yatırımcıyla buluşturmayı hedefleyen MÜSİAD, gerçekleştirilecek etkinliklerde farklı ülkelerden büyükelçi ve bürokratlara yatırım ve üretim alanlarını anlatacak.

 

"Anadolu Ekonomi Diplomasisi programına ilgi büyük"

Ziyaretlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan MÜSİAD Diplomatik İlişkiler Komisyonu Başkanı Osman Nuri Önügören, Anadolu Ekonomi Diplomasisi programına ilginin oldukça yoğun olduğunu belirtti. Şu ana kadar 20'den fazla yabancı ülke misyonu ile bir araya geldiklerini belirten Önügören, "Görüşmelerimizde ülkedeki farklı sektörlere ilgi duyan yatırımcılar olduğunu dile getiren Büyükelçilerimiz var. Doğrudan biz bu sektörle ilgileniyoruz ve şu şehirden yatırımcıları tanımak istiyoruz diyen bürokratlar var. Bazı noktalarda sürprizlerle de karşılaşıyoruz. Nijerya Büyükelçimiz ile gerçekleştirdiğimiz program sonrası ciddi dönüşler aldık. Bu bizleri de memnun ediyor. Benzer bir durum Kayseri'de gerçekleştirdiğimiz BAE programı sonrasında da geçerli. Şimdi daha çok büyükelçiyi, daha çok iş insanıyla buluşturmayı hedefliyoruz. Genel Başkanımız Sayın Mahmut Asmalı da bu konuda bizleri oldukça motive ediyor" dedi.

 

Anadolu Ekonomi Diplomasisi buluşmaları İzmir ve Mersin ile devam edecek

Anadolu Ekonomi Diplomasisi programı kapsamında gerçekleştirilen iş insanları buluşmalarının İzmir ve Mersin ile devam edeceğini belirten MÜSİAD Diplomatik İlişkiler Komisyonu Başkanı Önügören, ayrıca 2. Türk-Arap İş Zirvesi ve MÜSİAD EXPO 2022 etkinlikleriyle Yatırım Yılı vizyonuna önemli katkı sağlamak istediklerini söyledi. 

 

MÜSİAD'dan "yatırım diplomasisi"

Ocak ayında MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı tarafından duyurulan Anadolu Yatırım ve Üretim Hareketi geniş yankı uyandırırken, MÜSİAD üyeleri yatırımlarına hız vermişti. Üretim, istihdam ve yatırımın Anadolu'nun tümüne yayılması için girişimlerini sürdüren MÜSİAD, Türkiye'deki yabancı misyon temsilcileri ve bürokratlarla gerçekleştirdiği programlar ile Anadolu'daki yatırım ve üretim sahalarının potansiyelini dünyaya duyurmayı sürdürüyor. MÜSİAD heyeti sadece bir günde Yunanistan, Endonezya, Lübnan, Bangladeş, İsviçre, Azerbaycan ve Cibuti Büyükelçiliklerinde temaslarda bulunurken, geçtiğimiz haftalarda da aralarında İran, Venezuela, Gambiya, Kanada ve Pakistan'ın da bulunduğu çok sayıda ülke temsilcisi ile bir araya gelmişti.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Pamukkale Turizm
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.