Web sitemize hoşgeldiniz, 29 Mart 2024
Gözlem TV | Dünya'nın Dijital Gözlemcisi
Pamukkale Turizm
Anasayfa » Eğitim » Silvanlı gençler El Cezeri Akademi Lise ile hayallerine kavuşacak

Silvanlı gençler El Cezeri Akademi Lise ile hayallerine kavuşacak

Pamukkale Turizm
Silvanlı gençler El Cezeri Akademi Lise ile hayallerine kavuşacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Silvanlı gençlerin eğitim hayatına destek olmak amacıyla hizmete açtığı El Cezeri Akademi Lise yoğun ilgi görüyor.

 

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, gençlerin eğitimdeki başarı çıtasını üst sıralara çıkarmak için çalışmalarını sürdürüyor. 

 

Silvanlı gençleri üniversite sınavlarına ücretsiz olarak hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, 12’inci sınıflara devam eden ve mezun olan öğrencileri Temel Yeterlilik Testi (TYT) Alan Yeterlilik Testleri (AYT) sınavlarına hazırlarken, 9,10 ve 11. Sınıf öğrencilerine ise destek eğitimi veriyor.

 

Üniversiteye hazırlık temel derslerinin yanı sıra öğrencilere soru çözme konusunda da yardımcı olan eğitim yuvası, gençlere yönelik belirlenen takvim doğrultusunda Halk Oyunları, Din Kültürü, Akıl-Zeka Oyunları, Bilişim ve Müzik alanlarında etkinlikler de düzenleniyor.

 

“Öğrencilerimiz saat 22.00’ye kadar hocalarımız eşliğinde çalışabiliyor”

El Cezeri Akademi Lise Sorumlusu Mehmet Mustafa Bal, merkezde gençleri eğitim, sosyal ve manevi yönden destekledikleri söyledi.

700 öğrencinin akademi liseden faydalandığını aktaran Bal, şöyle konuştu:

“Hizmet binamızda her türlü branştan hocalarımızın olması ile bilişim sınıfımız, kütüphanemiz, rehberlik servisimiz bulunmaktadır. Haftalık deneme, soru çözümleri, etütlerimiz var. Evlerinde çalışma imkânı bulamayan mezun grubu öğrencilerimiz saat 22.00’ye kadar hocalarımız eşliğinde çalışabiliyor.”

 

“Sınava daha iyi hazırlanmak için geliyorum”

Lise mezunu olan 19 yaşındaki Songül Akdeniz, merkezin ilçede öğrencilere büyük avantajlar sağladığını ifade etti.

Eğitmenlerden büyük destek gördüğünü belirten Akdeniz, şunları dile getirdi:

“Buraya eksik kalan ya da anlamadığım konuları öğrenmek eksiklerimi tamamlamak ve sınava daha iyi hazırlanmak için geliyorum. Hocalarımızla birlikte soru çözümleri yapıyoruz. Ayrıca bilişim sınıfında kavrayamadığımız konuların videolarını da izleme imkânı bulabiliyoruz.” 

 

“Burası olmasaydı evde çamaşır, bulaşık temizlik derken çalışamayacaktım”

Öğrencilerden Zehra Engin ise, Silvan El Cezeri Akademi Liseyle geleceğe daha umutla baktığını belirterek şöyle konuştu:

“Öğrenci olarak bazen modumuz düşüyor ve hocalarımız bizi motive ediyor. Mesela burası olmasaydı evde çamaşır, bulaşık temizlik derken çalışamayacaktım. Buraya gelince ailemizle de artık bir sorumluluğumuz olduğunu biliyor ve ona göre bizi gönderiyor.”

Üniversite sınavına hazırlanan Serhat Binen ise merkez sayesinde daha sıkı ders çalışmaya başladığını belirterek şunları kaydetti:

“Açıkçası buranın ücretsiz ve bu kadar iyi olmasına inanmamıştım ama buraya geldikten sonra gelip gördüm. Buranın hocaları çok kaliteli, öğretmenlerimiz, rehber hocalarımız üzerimizde duruyorlar. Bazı akşamlar velilerimizi arayıp çalışıp çalışmadığımızı dahi soruyorlar.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Pamukkale Turizm
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.