Web sitemize hoşgeldiniz, 29 Mart 2024
Gözlem TV | Dünya'nın Dijital Gözlemcisi
Pamukkale Turizm
Anasayfa » Kültür & Sanat » Spotify Dünya Kadınlar Günü’nü yeni adımlarla kutluyor

Spotify Dünya Kadınlar Günü’nü yeni adımlarla kutluyor

Pamukkale Turizm
Spotify Dünya Kadınlar Günü’nü yeni adımlarla kutluyor

Dünya Kadınlar Günü’nde Spotify, dünya genelinde farklı kadın hikayeleri ve zenginleşen EQUAL müzik programı ile kadınları onurlandırırken, Türkiye’de de en popüler Spotify editoryal çalma listelerinin kapağına kadın sanatçıları taşıyor. Spotify ayrıca EQUAL müzik programının Mart ayı Türkiye elçisi Ziynet Sali’den kadınlara güçlü bi mesaj da ulaştırıyor

 

Spotify, Dünya Kadınlar Günü özelinde kadın sanatçıları onurlandırmak üzere, Türkiye’de Spotify editoryal çalma listelerinin popüler 9’unun kapağında 9 güçlü kadın sanatçıyı ağırlıyor. Türkçe Pop çalma listesinin kapağında Melike Şahin, Türkçe Rock çalma listesinin kapağında Simge Pınar, Slow Pop çalma listesinin kapağında Bengü, Akustik Türkçe çalma listesinin kapağında Feride Hilal Akın, Farklı Pop çalma listesinin kapağında Kalben, Fresh Finds çalma listesinin kapağında Aslı Özer, Dore çalma listesinin kapağında  Selin, Taze çalma listesinin kapağında Ezgi Ayçe ve Yeniden çalma listesi kapağında Derya Uluğ yer alıyor.

 

Öte yandan, şarkılarının 100’ü kadınlar tarafından yazılan, kaydedilen ve seslendirilen Created by Women çalma listesine Dünya Kadınlar Günü güncellemesi ile ilk kez Türkçe bir şarkı olan Güneş Özgeç ve  Nilipek’ten Düş (Nilipek Remix) eklendi. 

 

Mart ayında EQUAL Müzik Programı’nın Türkiye elçisi ise Ziynet Sali oldu. Ziynet Sali, Sana Doyamıyorum adlı yeni şarkısıyla EQUAL Global çalma listesinde yer alırken EQUAL Türkiye listesinin kapağında da boy gösteriyor. Dünya Kadınlar Günü özelinde Ziynet Sali’nin bir de mesajı var: “EQUAL’da elçi olmak beni çok mutlu etti. Özellikle Mart ayında kadını konuşurken, kadının gücünden, haklarından, kadına ve müziğe kattığı güzelliklerden çokça bahsederken EQUAL’da elçi olmak beni çok onurlandırdı. Kadının ve müziğin aşamayacağı hiçbir engel yoktur.”

 

Kadın hikayeleri ve kadınların sesleri başrolde

Spotify, dünya genelinde kadın içerik oluşturucular, kadın sanatçılar, kadın aktivistler ve kadın odaklı sivil toplum kuruluşlarının müziklerini ve hikayelerini paylaşarak Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor. Müzik sektöründeki ve hatta müzik sektörü ötesindeki kadınlardan gelen müzik, şarkı sözleri ve sesler oldukça etkileyici ve dinamik. Tam da bu nedenle, Spotify, platform içerisindeki yeni girişimleriyle, tamamen kadınlar tarafından oluşturulmuş yeni müziklerin yayınlanmasıyla ve kar amacı gütmeyen kurumlara verdiği desteklerle, dinleyiciler için Mart ayını daha da güçlü kılıyor. 

 

With Love: Spotify, Dünya Kadınlar Günü’nde Invisible Hand ve Pod People ortaklığıyla hazırlanan üç podcast çalma listesi With Love’ı hayata geçiriyor. Bu kayıtlar, “aşk mektupları” aracılığıyla 24 kadınının farklı deneyimlerini onurlandırıyor. Bu global kayıtlarda kadınlar ya geçmişteki kendilerine ya da onların hayatlarına önemli bir etkisi olan kadınlara ilişkin hikayeleri paylaşıyorlar. Fefe Dobson ve Pyra gibi sanatçılar, Jennifer Decilveo ve Kuinvi gibi söz yazarları, Munroe Bergdorf ve Rintik Sedu gibi içerik oluşturucular ile Dominique Morgan ve Lauren Wasser gibi aktivistler kendi hikayelerini bu çalma listelerinde anlatıyor. “Keşke daha önce bilseydim” dedikleri anlardan, hayatlarında olduğu için minnettar oldukları kadınlara kadar paylaştıkları bu kişisel anekdotlar, çok geniş bir kadın yelpazesinden gelen deneyimlere samimi bir bakış sunuyor.

 

EQUAL x Spotify Singles: EQUAL ve Spotify Singles, 100’ü kadınlar tarafından yazılan, üretilen ve seslendirilen önemli şarkıları bir araya getirmek için birleşiyor. Bu çalma listesi, dünya çapında yükselen kadın sanatçıların inanılmaz bir koleksiyonunu sunuyor. 

 

EQUAL Yeni Pazarlarda Hayata Geçiyor: Mart ayında EQUAL sekmesi, yeni bir görünüm ve yeni bir hava kazanıyor. Spotify arıca, EQUAL’ı Orta Doğu ile Kuzey Afrika ve Pakistan dahil olmak üzere yeni pazarlarda hayata geçirerek buralardaki kadın içerik oluşturucuların erişimini ve dinleyici kitlesini dünya çapında genişletiyor.

 

Yenilenen EQUAL Sekmesi: Spotify ayrıca, her bir sivil toplum kuruluşunun hitap ettiği kitlelerin mesajlarıyla şekillenen ve her bir kurumun kendi küratörlüğünde oluşturulan çalma listelerini güçlendirerek toplumsal cinsiyet eşitliğine odaklanan beş global sivil toplum kuruluşunu da öne çıkarıyor. Kurumlardan bazıları şöyle: The Okra Project, Vital Voices ve Women in Music. Spotify, platformda bu kuruluşları öne çıkarmanın yanı sıra, kritik çalışmalarını desteklemek için kar amacı gütmeyen bu kurumların her birine bağışta bulunacak.

 

Önümüzdeki haftalarda EQUAL sekmesi kapsamında Spotify'ın çok daha fazlasını duyuracağı yenilikler için beklemede kalın. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Pamukkale Turizm
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.