Web sitemize hoşgeldiniz, 18 Nisan 2024
Gözlem TV | Dünya'nın Dijital Gözlemcisi
Pamukkale Turizm
Anasayfa » Eğitim » TEVİTÖL “Meslek Atölyeleri’22”de İş İnsanları Mesleklerini Tanıttı

TEVİTÖL “Meslek Atölyeleri’22”de İş İnsanları Mesleklerini Tanıttı

Pamukkale Turizm
TEVİTÖL “Meslek Atölyeleri’22”de   İş İnsanları Mesleklerini Tanıttı

Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi; bu yıl 5’incisini düzenlediği TEVİTÖL Meslek Atölyeleri’ni yüz yüze gerçekleştirdi. “TEVİTÖL Kariyer ve Gelişim” Kulübü öğrencileri tarafından organize edilen "Meslek Atölyeleri’22" etkinliğinin açılış konuşmasını ünlü müzisyen Harun Tekin üstlendi. Etkinlikte 33 iş insanı öğrencilere mesleklerini tanıttı.

 

TEVİTÖL Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü liderliğinde, TEVİTÖL Meslek Atölyeleri öğrenci ekibi tarafından organize edilen TEVİTÖL Meslek Atölyeleri, bu yıl yüz yüze yapıldı. Geçtiğimiz yıllarda Pınar Altuğ, Mert Fırat, Emin Çapa ve Varol Yaşaroğlu gibi isimlerin yaptığı açılış konuşmasını bu yıl müzisyen Harun Tekin üstlendi. Harun Tekin konuşmasında kendi eğitim hayatını ve kariyer yolculuğunu anlatarak TEVİTÖL öğrencilerine tavsiyeler verdi. Meslek Atölyeleri’22’de farklı meslek dallarından 33 iş insanı mesleklerini tanıttı. Ekonomi, mühendislik, tıp, hukuk vb. farklı iş alanları ve disiplinler hakkında bilgi sahibi olan öğrenciler; meslek seçimlerine yönelik değerlendirme yapma fırsatı da buldu.

 

Öğrenciler kariyerlerini şekillendirme sürecinde farklı meslekleri tanıdılar

Öğrencilerin gelecek hayallerine ve ideallerine yön verebilmesi hedefiyle düzenlenen atölyelerde; Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Banu Taşkın, elektronik mühendisi ve yazılımcı Utku Barış Pazar, sanat yazarı Marcus Graf, CEO Mehmet Gerz, pilot Bülent Aksum, gastronomi akademisyenleri Zehra Sibel Özilgen ve Arzu Durukan gibi isimler öğrencilere, kendi mesleklerinin avantajlarından, dezavantajlarından ve akademik kısmından bahsederek kişisel donanımın önemi hakkında tavsiyeler verdiler. Meslek Atölyeleri’ne katılan 250’nin üzerindeki öğrenci, kariyerlerini şekillendirme sürecinde bilgi sahibi olma şansı yakaladılar. 

 

Atölyelere katılan konuşmacıların tam listesi ise şöyle; Müzisyen Harun Tekin, Psikolog Funda Tekelioğlu, Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Banu Taşkın, Finansal Raporlama Uzmanı Fatma Betül Özcan, Satış Analizi ve Risk Yönetimi Müdürü Mustafa Özcan, Ekonomist Pınar Uğuroğlu Delice, CEO Mehmet Gerz, Sanatçı Şevval Başalan, Psikiyatrist Nesteren Gazioğlu, Ressam Cemil Özçelik, Dijital Pazarlama Uzmanı Gökhan Bayram, Girişimci Berrin Bal Onur, Kadın Doğum Uzmanı, Doktor Figen Ateşalp, Yazar Ferhat Uludere, Endüstriyel Tasarımcı Alpay Er, Pilot Bülent Aksum, Mimar Orhan Hacıhasanoğlu, Sosyal Psikolog Canan Ergin, Avukat Bilun Elmacıoğlu, Diş Hekimi Diler Nizam, Makine Mühendisi Vefik Karaege, Ortopedist Selim Şanel, Gastronomi Akademisyenleri Zehra Sibel Özilgen – Arzu Durukan, Nörolog Ayşe Kutlu, Tiyatrocu Ali Yaylı, Patolog Sibel Erdamar, Dahiliye Uzmanı Zeynep Ece Demirbaş, Bilgisayar Mühendisi Mehmet Ayık, Endüstri Mühendisi Özlem Tanrıverdi, Göz Doktoru Arzu Çömez, Mekatronik Mühendisi Mehmet Soyer, Küratör, Sanat Yazarı Marcus Graf, Elektronik Mühendisi ve Yazılımcı Utku Barış Pazar.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Pamukkale Turizm
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.