Web sitemize hoşgeldiniz, 29 Mart 2024
Gözlem TV | Dünya'nın Dijital Gözlemcisi
Pamukkale Turizm
Anasayfa » Ekonomi » E-ticaret markalarının global yatırımcısı Opontia, Türk markası Beauty Pillow’u satın aldı

E-ticaret markalarının global yatırımcısı Opontia, Türk markası Beauty Pillow’u satın aldı

Pamukkale Turizm
E-ticaret markalarının global yatırımcısı Opontia, Türk markası Beauty Pillow’u satın aldı

E-ticaret markalarının global yatırımcısı Opontia, Türk markası Beauty Pillow’u satın aldı. Yılın ilk yarısında 62 milyon dolar yatırım yapmayı planlayan Opontia, yeni satın almalar için Türkiye’den marka araştırıyor. Opontia Türkiye Genel Müdürü Yaman Alp Ungan, “Türkiye ekibi olarak, yatırım kaynağından en büyük payı almak için çalışıyoruz. Hedefimiz, yılın ilk yarısında Türkiye’den 15 e-ticaret markasını Opontia’nın global çatısı altına sokmak. Ana kriterimiz, markanın cirosunun yüzde 70’ini pazaryeri ya da kendi e-ticaret sitesinden elde etmesi.” dedi. Beauty Pillow kurucusu Turan Poturna, “Markayı dünyada hak ettiği konuma getirmek için Opontia ile anlaştık. Opontia’nın yaptığı satın almaları, Türkiye’de yeni marka yaratımını teşvik ve e-ticaret pazarını büyütmek açısından çok önemli buluyorum. Yeni bir e-ticaret markası için çalışmalara başladım.” diye konuştu. 

E-ticaret markalarının global yatırımcısı Opontia, Türkiye’deki ilk markasını satın aldı. Türk girişimci Turan Poturna tarafından kurulan ve Avrupa’nın en çok satan yaşlanma karşıtı yastık markası olan Beauty Pillow, Opontia’nın dünyada satın aldığı altıncı marka oldu. Opontia yılın ilk yarısında satın alacağı markalara toplam 62 milyon dolar kaynak ayırdı. 

Opontia’nın ana pazarlarının Doğu Avrupa, Türkiye, Orta Doğu ve Afrika (CEEMAT) olduğunu vurgulayan Opontia Türkiye Genel Müdürü Yaman Alp Ungan şunları ifade etti:

“Türkiye, marka yaratma gücü, e-ticaret pazaryeri çeşitliliği ve hacmi, genç nüfusu, yüksek e-ticaret penetrasyonu ile CEEMAT bölgesindeki en değerli ülkelerden biri. Opontia’nın bu yılın ilk yarısı için ayırdığı 62 milyon dolar tutarındaki yatırım kaynağından en büyük payı Türkiye’ye getirmek için çalışıyoruz. Hedefimiz, yılın ilk yarısında Türkiye’den 15 e-ticaret markasını Opontia’nın global çatısı altına sokmak.”

 

 

Cirosunun yüzde 70’i online’dan gelen markalar radarda

 

Türkiye’deki satın almalarda özellikle kozmetik, bebek ürünleri, oyuncak, ev tekstili ve gıda takviyesi markalarına öncelik verdiklerini ancak sektör ayrımı da yapmadıklarını sözlerine ekleyen Ungan şöyle konuştu:

“Ana kriterimiz, markanın cirosunun yüzde 70’ini pazaryeri ya da kendi e-ticaret sitesinden elde etmesi. Bununla birlikte markanın en az 3 milyon TL FAVÖK’e sahip olmasını ve FAVÖK marjının en az yüzde 25 olmasını bekliyoruz.” 

 

 

Beauty Pillow’u Opontia’ya sattı, yeni marka için çalışmalara başladı

 

Büyük emeklerle yarattığı Beauty Pillow markası ile başarılarından söz ettiren Türk girişimci Turan Poturna, Opontia ile el sıkışmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Opontia’nın yaptığı satın almaları, Türkiye’de yeni marka yaratımını teşvik etmesi ve e-ticaret pazarını büyütmesi açısından çok önemli buluyorum. E-ticarette güzel bir marka kurup doğru pazarlama stratejilerini uyguladığınızdan hızla büyüyorsunuz. Beauty Pillow, bugün 130 farklı ülkeden sipariş alan ve dünyanın en çok satan yaşlanma karşıtı yastık markalarından biri haline geldi. Ancak daha hızlı ölçeklenmek, markayı dünyada hak ettiği konuma getirmek için bir yatırımcıya muhakkak ihtiyaç oluyor. Biz de Opontia ile anlaştık. Bir yandan Beauty Pillow’un dünya pazarlarında rekabet ettiğini görmekten gurur duyacağım; diğer yandan yeni bir e-ticaret markası yaratmak için çalışmalara başladım.”

 

 

“Türkiye’nin e-ihracat gelirini artıracağımıza inanıyorum”

 

Kurucu ve yöneticilerin global pazaryerlerinde üst düzey pozisyonlarda çalıştıktan sonra Opontia’da bir araya geldiğine dikkat çeken Ungan“Bu deneyim ve bağlantılar sayesinde sadece Türkiye’de satılan ya da yurtdışı pazarlara kısmen açılabilmiş bir markayı, iki hafta gibi kısa bir sürede Amerika, Avrupa ve Ortadoğu pazarlarına açabiliyoruz. Bu yetkinlik sayesinde Türkiye’nin e-ihracat gelirini artıracağımıza, ülkemize katkıda bulunacağımıza inanıyorum.”  

E-ticaret markaları opontia.com adresinden Opontia ile iletişime geçip satış işlemleri için görüşmeleri başlatabiliyor. Opontia’ya satın alma için marka önerenler de şirketin referans sistemi sayesinde gelir elde etme fırsatı buluyor.  

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Pamukkale Turizm
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.