Web sitemize hoşgeldiniz, 29 Mart 2024
Gözlem TV | Dünya'nın Dijital Gözlemcisi
Pamukkale Turizm
Anasayfa » Gündem » Muhalefetin İzmir temsilcilerinden Batur’a tam not

Muhalefetin İzmir temsilcilerinden Batur’a tam not

Pamukkale Turizm
Muhalefetin İzmir temsilcilerinden Batur’a tam not

Başkan Batur, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem mutabakatında imzası olan altı muhalefet partisinin İzmir İl ve Konak İlçe Temsilcileriyle CHP milletvekillerinin yer aldığı toplantıda, Konak’taki hizmet dolu 3 yılını ve bu sürede hayata geçen yatırımlar ile projeleri değerlendirdiği bir sunum gerçekleştirdi. “Biz hazırız” diyen Başkan Batur, “Türkiye’nin istişare ve uzlaşı ile çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur, diyen Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da dile getirdiği gibi 2023 yılında dostlarımızla birlikte Türkiye'yi içinde bulunduğu buhrandan çıkaracak, iktidarı kuracağız. Cumhuriyetimizin 100 yaşında; adaletin, gerçek demokrasinin, refahın ve huzurun yerleştiği, korku imparatorluğunun yıkıldığı bir dönemi başlatmak için ne gerekiyorsa yapacağız” diye konuştu.

 

 

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak’taki üç yıllık görev süresi boyunca gerçekleştirdiği hizmet ve yatırımları, Millet İttifakı ve paydaş partilerin il ve ilçe yöneticilerine, hazırlanan sunum eşliğinde anlattı.  Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleşen üçüncü yıl değerlendirme toplantısına CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP İzmir Milletvekilleri Bedri Serter, Kani Beko, Özcan Purçu, CHP Adıyaman Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Abdurrahman Tutdere, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İyi Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Serdar Faralyalı, Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı, CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğllarından, İyi Parti Konak İlçe Başkanı Coşkun Tatar, Saadet Partisi Konak İlçe Başkanı Rıfat Yıldırım, Demokrat Parti Konak İlçe Başkanı Hüseyin Eyi, CHP İzmir İl ve Konak İlçe Yöneticileri, Deva Partisi İzmir il ve Konak ilçe Yöneticileri,  CHP İzmir Kadın ve Gençlik Kolları, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri ve muhtarlar katıldı.

 

 

Kucaklayan ve çözüm üreten hizmet anlayışı

 

Üç yıllık dönemde Konak’ta gerçekleştirdikleri hizmetleri ve kalan sürede yapılması planlanan yatırımları anlatan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir’in kalbi Konak’ta “Birlikte Konak” diyerek yola çıktıklarını ve bu sözlerini hiç unutmadan, kapsayıcı ve çözüm üreten bir hizmet anlayışıyla çalıştıkları ifade ederek, “Üç yıldır İzmir’in kalbi, güzel ilçemiz Konak’ı daha iyi noktalara taşımak için tüm ekip arkadaşlarımla birlikte var gücümüzle çalışıyor, hemşerilerimize en iyi hizmeti sunmak için yoğun emek veriyoruz. Altyapıdan kültür-sanata, sosyal yardımlardan sağlıklı yaşam alanları inşa etmeye kadar çok geniş bir yelpazede hizmet üretiyoruz. Üç yıllık dönemde; görmezden gelen değil, kucaklayan; sorun yaratan değil, sorun çözen; kavga eden değil, iyi geçinen bir anlayışla çalıştık. Güzelliklere güzellik katmak için birlik ve beraberliği ön planda tuttuk. Her işimize ‘Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz’ diyerek başladık, ‘Birlikte Konak’ sözümüzü dilimizden düşürmedik” diye konuştu.

 

Yatırım değil yardım yılı

 

Pandeminin etkileri ve yaşanan ekonomik kriz nedeniyle sosyal yardımlara ağırlık verdiklerini hatırlatan Başkan Batur, yatırımları devam ettirdiklerini ancak Konaklıların yanında yer almaya da devam edeceklerini vurguladı ve “Görev süremizin üçte ikilik bölümü ne yazık ki Covid-19 pandemisiyle geçti. Tüm dünyayı sarsan bu zor süreçte yardımlaşmayı ve dayanışmayı ön planda tuttuk. Bu dönem yatırım yılı değil, yardım yılı oldu. Küresel salgında imkanlarımızın büyük bir kısmını sosyal destek hizmetlerine ayırdık. Vatandaşlarımıza yardıma ağırlık verdik. Hemşerilerimiz arasında yardımlaşma ağları kurduk, kurmaya da devam ediyoruz. Meslek örgütleri ve STK’larla ortak akıl çerçevesinde işbirlikleri yaptık. Muhtarlarımızla omuz omuza çalışarak, hemşerilerimizin sesine kulak verdik” dedi.

 

 

“Demokratik bir Türkiye’yi kol kola inşa edeceğiz”

 

Başkan Batur, sunumunun devamında Konak’ın kentsel dönüşüşümü ile Konak Engelsiz Yaşam Köyü başta olmak üzere ilçenin dört bir yanında açılan sosyal tesis, spor tesisi, semt merkezi, çocuklara yönelik eğitim merkezi, gençlere yönelik destek merkezi, Roman vatandaşlara yönelik mahallelerinde açılan kültür merkezi, kadınlara yönelik sosyal politikalar merkezi, sosyal destek merkezi, bilim merkezi gibi fark yaratan yatırımları ve tarihi restorasyon çalışmalarını tek tek anlattı. Konuşmasında, aydınlık bir Türkiye’yi hep birlikte kuracaklarını vurgulayan Başkan Batur, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verilen büyük kurtuluş mücadelesinden sonra adeta küllerinden yeniden doğan güzel ülkemiz, maalesef Cumhuriyet tarihimizin en derin ekonomik ve siyasi krizlerinden birini yaşıyor. Her geçen gün katlanarak artan sorunlar etkisini ağır bir biçimde hissettiriyor. Son yıllarda yaşanan ekonomik daralma ve giderek derinleşen siyasi kutuplaşma ne yazık ki toplumda kaygı ve korkuyu da artırdı. İçinde bulunduğumuz bu zor günleri aşacak, yeniden güçlü Türkiye’yi kuracak bir sürece yaklaşıyoruz. ‘Türkiye’nin istişare ve uzlaşı ile çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur’ diyen Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da dile getirdiği gibi 2023 yılında dostlarımızla birlikte Türkiye'yi içinde bulunduğu buhrandan çıkaracak, iktidarı kuracağız. 2023 yılı kavgaların son bulup huzurun arttığı, üretimin çoğalarak işsizliğin azaldığı, güçlü bir Türkiye’nin el birliğiyle inşa edildiği aydınlık yılların başlangıcı olacak. Tüm vatandaşların temel hak ve özgürlüklerinin güvencede olduğu, herkesin kendini eşit ve özgür vatandaş olarak gördüğü, düşüncelerini özgürce ifade edebildiği, inandığı gibi yaşayabildiği demokratik bir Türkiye’yi kol kola inşa edeceğiz.”

 

 

Birlikte Türkiye, Birlikte İktidar

 

Birlikte kurulacak iktidar için Konak’ta üzerlerine düşen görevi eksiksiz yerine getireceklerinin sözünü veren Başkan Batur konuşmasını şu sözlerle bitirdi:

“Üç yıldır Konak’ta ödün vermeden sürdürdüğümüz Birlikte Konak anlayışının bugün Türkiye’nin geleceği için başta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere İyi Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Sayın Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Sayın Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu ve Deva Partisi Genel Başkanı Sayın Ali Babacan tarafından ‘Birlikte Türkiye’ anlayışına dönüştürülmesi bizleri mutlu ederken, gelecek için de umutlandırdı. ‘Birlikte Türkiye Birlikte İktidar’ diyor ve bu yolda Konak’ta üzerimize düşen tüm görevleri eksiksiz yerine getirmek için çalıştığımızı ve çalışmaya da devam edeceğimizin sözünü veriyorum. Cumhuriyetimizin 100 yaşında; adaletin, gerçek demokrasinin, refahın ve huzurun yerleştiği, korku imparatorluğunun yıkıldığı bir dönemi başlatmak için ne gerekiyorsa yapacağımızın bilinmesini de istiyorum.”

 

“Kentin kaderini değiştiren işler”

 

Başkan Batur’un sunumunu tamamlamasının ardından il başkanları söz alarak konuşma yaptı. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un her kesimi kucaklayan yönüne dikkat çekti. Yaptığı hizmetlerle kentin kaderini değiştiren, insan hayatına dokunan işler yaptığını ekleyerek şunları söyledi:

“Konak Belediye Başkanımız Abdül Batur’un yaptığı sunumda şunu gördüm. Görev yaptığı kent için çalışan, gayret eden, emek veren, her kesimi kucaklayan, görev yaptığı kente eser bırakmak için çalışan bir belediye başkanı. Tecrübeli bir belediye başkanı. Eğer bir yerde görev yapıyorsanız ve iktidarsanız, her kesimi kucaklayabilmek çok önemli. Sayın Abdül Batur bunu çok iyi başarıyor. Belediye meclis kararlarının oybirliğiyle alınıyor olması bunun en somut, en temel göstergelerinden bir tanesidir. Yollar, kanalizasyon, temizlik yapılır. Ama bir kentin kaderini değiştirmek, insanların hayatına dokunmak başka bir şeydir. Gültepe ve Beştepeler Kentsel dönüşüm planlarıyla, Engelsiz Yaşam Köyü’yle, Roman Kültür Merkezi’yle, o bölgelerin kaderi değişiyor.”

 

Kırkpınar: Nasıl kardeşçe yaşanacağını göstereceğiz

 

İyi Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar da konuşmasında, gelecek seçimleri işaret ederek 2023’te, toplumu ayrıştıranları hep birlikte göndereceklerini ve nasıl kardeşçe yaşanacağını göstereceklerini dile getirdi ve “Millet ittifakının bu yeni beraberliğiyle yirmi yılı aşkındır iktidar partisinin olan büyükşehir belediye başkanlarını evlerine gönderdik. 2023 yılında ise yöneticilerini de evlerine göndereceğiz. Bütün paydaşlarımızla beraber Millet İttifakı’nın iktidarında Türkiye genelinde büyük ilçeleri de kazanacağız. Kutuplaştırarak, ötekileştirerek, siyaset mühendisliği yaparak, toplumu ayrıştırarak iktidarlarını sürdürenlere, bu güzel coğrafyada, bu cennet vatanda nasıl kardeşçe yaşanacağını göstereceğiz” dedi.

 

Herkesin belediye başkanı

 

Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Serdar Faralyalı, herkesin hislerine tercüman olan bir sunum izlediklerini ifade etti.  Başkan Batur’a “Hepimizin Başkanısınız” diye hitap eden Faralyalı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ne mutlu size ki buradaki bütün partiler sizi kendi belediye başkanı olarak görüyor. Bu herkese nasip olmaz. Ama bu aynı zamanda sizin için bir sorumluluk da… Yeni kent yöneticilerini yetiştirmek gibi bir sorumluluğunuz var ve bunu sizden daha iyi yapacak kimse yok diye düşünüyorum.”

 

Deneyimini Konak’a taşıdı

 

Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran da Başkan Abdül Batur’un Narlıdere’deki deneyim ve birikimini Konak’a taşıdığını belirtti ve şunları söyledi: “Abdül Batur Başkanımızı Narlıdere’deki deneyim, birikim ve hizmetlerinden tanıyoruz. Oradan gelen birikimini Konak’a taşıdığını görüyoruz. Türkiye hassas bir süreçten geçiyor. Ancak artık oyun bozuldu. Vatandaşımız iyi olsun diye oy verdiler, hüsrana uğradılar. Elbette ki biz kucaklayan olacağız. Altı siyasi partinin yapmış olduğu gibi bir araya geleceğiz. Bugüne kadar böyle bir şey yaşamadık, bir araya gelemedik. Ben bugün bize sunum yapan,  hizmetlerini anlatan Abdül Batur Başkanımızı tebrik ediyorum.”

 

Millet için siyaset

 

Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı ise Narlıdere’de yaşayan biri olarak Başkan Batur’un hizmetlerini yakından bildiğini, şimdi de il başkanı olarak Konak’a geldiğini ve Konak’taki hizmetlerine de şahit olduğunu söyledi. Sivaslı, Batur’un millet için siyaset yaptığını vurgulayarak, “Bu sunumdan ve yaptığı hizmetlerden dolayı Sayın Belediye Başkanımız Abdül Batur’a teşekkür ediyorum. Devletin adına millet üstünden siyaset yapmak değil, devlet nezdinde millet için siyaset yapmak önemlidir. Devlet nezdinde millet için siyaset için Abdül Batur Başkanımıza tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

 

Serter: Belediye başkanlarının çalışmaları bizi iktidara taşıyacak

 

İl başkanlarının ardından, CHP İzmir Milletvekilleri de kürsüye çıkarak söz aldı. Belediye başkanlarının iktidar yolundaki öneminde dikkat çeken Bedri Serter “Konak Belediye Başkanımız Abdül Batur,  Narlıdere'yi çalışmalarıyla taçlandırdı. Konak'ta da bu çalışmalarının üzerine yeni çalışmalar katıyor. Belediye Başkanlarımız hepimiz için çok önemli çünkü onların çalışmaları, onların başarıları bizi iktidara götürecek yol açımıdır” dedi.

 

Narlıdere efsanesi Konak’ta

 

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko da Kentsel dönüşümün ardından Gültepe’de vatandaşların yeni evlerine kavuşmalarını, evsahibi olmalarını yürekten istediğini ifade ederek, “Bugün Konak Belediye Başkanımız Abdül Batur’un sunumunu izlerken gerçekten irkildim. Çünkü ben İzmirliyim, İzmir’i de iyi bilirim. Konak zor bir kent. Ama Narlıdere’de yapmış olduğunuz çalışmalarla orada bir efsane olmuşsunuz ve şimdi Konak’tasınız. Gültepe’de, bugün çok zor koşullarda yaşayan Gültepelilerin güzel bir ev sahibi olması ve O gün hep beraber, davullarla zurnalarla kurdeleyi kesmek benim de dileğim” diye konuştu.

 

Tescilli belediye başkanı

 

Roman vatandaşlar adına Başkan Batur’a teşekkür eden Milletvekili Özcan Purçu da, En Roman Belediye Başkanı seçilen Abdül Batur’un Romanların tescilli belediye başkanı olduğunu ifade ederek, “Abdül Başkanımla birlikte Romanların da bu şehirde kaderi değişti.  Onun için kendisine Romanlar adına da kendi adıma da çok teşekkür ediyorum. Sen, Romanların tescilli belediye başkanısın. Avrupa Konseyi tarafından Roman Dostu Belediye Başkanı seçildin. Tecrübelerinizi şehre yansıtıyorsunuz, onu burada görüyoruz. Şehrin her mahallesinde her köşesinde yılların tecrübesi yansımış durumda” dedi.

 

Arslan: Abdül Başkan birleştiricidir

 

CHP PM Üyesi Milletvekili Ednan Arslan, Başkan Batur’un sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini verdiğine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Sosyal belediyecilik anlayışının en güzel uygulamalarını gördük. Bu projelerde bir şey eksik, o da bize nasip olmasın, rant yok. Her şey var, sevgi var, barış var, kardeşlik var, dostluk var, kentliyi düşünmek var, kenti büyütmek var, kentin ihtiyaçlarını gidermek var ama yandaşı kayırmak yok, rant yok, birilerinin cebini doldurmak yok. O yüzden ben Başkanımı kutluyorum. Abdül Başkanım birleştiricidir, her gittiği yerde her siyasi görüşten insanla, daha önce ne düşündüğüne bakmadan sorunları ile ilgilenir, kucaklar, sarar sarmalar.”

 

İnsan odaklı projeler

 

CHP Adıyaman Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Abdurrahman Tutdere de Başkan Batur’un insanlara dokunan projeler geliştirdiğini vurguladı ve şunları söyledi:

 

“Değerli Başkanım, filmimizi izledik, Cumhuriyet Halk Partili Belediyecilik anlayışının bütün örneklerini gördük. Bütün insanlara dokunan, çözüm odaklı, insan odaklı projeleri geliştirmişsiniz. Sizleri kutluyorum ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum. İnşallah önümüzdeki süreçte iktidara geleceğiz. Dostlarımızla birlikte iktidara adım adım yaklaşıyoruz. Türkiye'yi demokrasiyle, hukukla, özgürlüklerle buluşturacağız. Türkiye'nin dört bir yanında sadece İzmir'in dağlarında değil, Anadolu'nun bütün dağlarında çiçekler açacak, kardeşlik olacak, özgürlük olacak.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Pamukkale Turizm
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.