Web sitemize hoşgeldiniz, 18 Nisan 2024
Gözlem TV | Dünya'nın Dijital Gözlemcisi
Pamukkale Turizm
Anasayfa » Eğitim » Çocuklar Teknoloji Öğreniyor

Çocuklar Teknoloji Öğreniyor

Pamukkale Turizm
Çocuklar Teknoloji Öğreniyor

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in 5 yıl önce çocukların teknoloji ile tanışmalarına olanak sağlamak için hayata geçirdiği Çocuk Teknoloji Evi ailesi büyüyor. 

 

Çocukların teknolojiyi tüketen bireyler olmaktan çok üreten bireyler olmasını hedefleyen Çankaya Belediyesi Çocuk Teknoloji Evine ilgi her geçen yıl artarken çocuklar bilimsel yöntemler ışığında yeni teknolojik keşifler yapıyor. 

Çankaya Belediyesi Uğur Mumcu Parkı içerisinde yer alan Çocuk Teknoloji Evinde çocuklar Robotik Kodlama, Kodlama ve 3D Tasarım olmak üzere üç farklı atölyede hünerlerini sergiliyor. 

 

BU ZAMANA KADAR 1000 ÇOCUK EĞİTİM ALDI 

Tamamı ücretsiz olan ve 9-16 yaş arası çocukların faydalandığı eğitimler örgün öğretimin aksamaması için hafta sonları yapılıyor. Çocuklara algoritma mantığı, kodlama ile şekil ve oyun yapılması, robot setinin birleştirilerek robotun oluşturulması eğitimlerinden bugüne kadar 1.383 öğrenci yararlandı. 

 

OKULLARA TANITIM YAPILIYOR 

Çocukları teknoloji ile buluşturan Çocuk Teknoloji Evinde okullara tanıtım da yapılıyor. Çocuk Teknoloji Evinde görevli 4 öğretmen eğitimlere katılan okullara ve öğrencilere dersler veriyor. 

 

ÇOCUKLARIN TEKNOLOJİ İLE UĞRAŞMASI BİZİ GURURLANDIRIYOR 

Yeni dünya düzeninin teknoloji ile şekillendiğini belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Göreve geldiğimiz günden bu yana yaptığımız en iyi hizmetlerden birisi Çocuk Teknoloji Evini çocuklarla buluşturmak oldu. Onların teknolojiyi tanımaları, kullanmayı öğrenmeleri çocuklarımız için de bizim için de çok önemli. Çağımızda teknoloji olmazsa olmaz. Çocuklarımıza verdiğimiz bu ücretsiz eğitimle geleceğimize de katkı sunuyoruz” diye konuştu.

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Pamukkale Turizm
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.