Web sitemize hoşgeldiniz, 29 Mart 2024
Gözlem TV | Dünya'nın Dijital Gözlemcisi
Pamukkale Turizm
Anasayfa » Gündem » Abdi İbrahim’in 5. Sürdürülebilirlik Raporu’na ABD’den bir büyük ödül daha!

Abdi İbrahim’in 5. Sürdürülebilirlik Raporu’na ABD’den bir büyük ödül daha!

Pamukkale Turizm
Abdi İbrahim’in 5. Sürdürülebilirlik Raporu’na ABD’den bir büyük ödül daha!

İlaç sektöründe 110 yıldır hayatı iyileştirme hedefiyle faaliyet gösteren Abdi İbrahim, 5. Sürdürülebilirlik Raporu’yla önemli bir uluslararası ödül daha kazandı. “Geçmişten Geleceğe İyileştirme Yolculuğu” başlıklı 

5. Sürdürülebilirlik Raporu; dünyanın en prestijli yaratıcılık ödülleri arasında yer alan NYX Awards 2022’de Yıllık Rapor kategorisinde en büyük ödül olan Grand (Büyük) Ödül’e layık görüldü.

 

 

BÜYÜK önem verdiği sürdürülebilirlik çalışmaları Abdi İbrahim’e prestijli ödüller kazandırmaya devam ediyor. Abdi İbrahim’in dünyaya, topluma, ekonomiye ve ilaç sektörüne katkıları ile hedeflerini açıkladığı, 2019-2020 dönemini kapsayan 5. Sürdürülebilirlik Raporu; iletişim tasarımı uzmanlarını ve yaratıcı bireyleri onurlandırıp ürettikleri işleri kutlamak için düzenlenen, dünyanın en prestijli yaratıcılık ödüllerinden NYX Awards 2022’de, Yıllık Rapor kategorisinde en büyük ödül olan Grand (Büyük) Ödül’e layık görüldü. Rapor aynı zamanda NYX Awards’ta Yıllık Rapor kategorisinde Türkiye’den ödül alan ilk rapor olmayı başardı

 

International Awards Associates (IAA) tarafından 2018 yılından bu yana düzenlenen NYX Awards, her yıl 60’tan fazla ülkeden binlerce seçkin başvuruyu kabul ederek, değerli ve önemli projeleri desteklemek için pazarlama, iletişim ve yaratıcılıkta mükemmelliği takdir eden, kutlayan ve onurlandıran önde gelen uluslararası bir ödül programı. Bu yıl, dünyanın her yerinden 1.200’ün üzerinde projenin yarıştığı yarışmada, 31 bağımsız profesyonelden oluşan uluslararası jüri; yaratıcılık, konsept, fikir, içerik, mesajın kalitesi, üretim, uygulama, yenilik, etkinlik ve genel deneyim gibi kriterlere göre projeleri değerlendirdi.

 

“Sürdürülebilirlik, her adımda odağımızda” 

 

Abdi İbrahim’in 5. Sürdürülebilirlik Raporu daha önce de dünyanın en yaratıcı fikir ve projelerinin değerlendirildiği Muse Creative Awards 2022’de Yıllık Rapor kategorisinde en büyük ödül olan Platinum (Platin) Ödül ve yılın en heyecan verici pazarlama ödüllerinden İstanbul Marketing Awards 2021’de Sürdürülebilirlik Raporu kategorisinde en büyük ödül olan Gold (Altın) Ödül’e layık görülmüştü.

 

Abdi İbrahim’in sürdürülebilirliği her alanda ön planda tutarak geleceği iyileştirmeye devam ettiğini dile getiren Abdi İbrahim Kamu İlişkileri ve Kurumsal İletişim Direktörü Dr. M. Oğuzcan Bülbül, böylesine önemli bir uluslararası ödül daha kazanmaktan gurur ve mutluluk duyduklarını belirterek şöyle konuştu: “Abdi İbrahim olarak attığımız her adımda sürdürülebilirliği odağımızda tutuyor, değer zincirimizin her halkasına entegre etmeye çalışıyoruz. Stratejik önceliklerimiz arasında yer alan ve yönetim kurulu seviyesinde takip edilen sürdürülebilirlik çalışmalarımızı, ESG bakış açısıyla şekillendiriyoruz. Her alanda ilaç sektörüne öncülük ederken, hayatlarına dokunduğumuz insanlara, daha sağlıklı, daha yaşanabilir ve daha iyi bir geleceğin kapılarını açmayı hedefliyoruz. HEAL2030 sürdürülebilirlik stratejimizin vizyonuna uygun olarak tüm paydaşlarımız, ülkemiz ve dünyamız için artı değer yaratmanın ve 2030'da karbon nötr şirket olma hedefine emin adımlarla yürümenin gururunu yaşıyoruz. Bu kapsamda hazırladığımız sürdürülebilirlik raporumuzun yeni bir uluslararası ödül kazanması bizler için büyük motivasyon, mutluluk ve gurur kaynağı.”

 

Estetik değeri yüksek, bütünsel ve fonksiyonel bir rapor

 

Abdi İbrahim’in; GRI standartları, Avrupa Yeşil Mutabakatı (The European Green Deal) ve BM’nin 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın yanı sıra paydaşlarının katılımıyla yaptığı Önceliklendirme Analizi ve Organizasyonel Yaşam Döngüsü Analizi (O-LCA) gibi sürdürülebilirlik çalışmaları ışığında içeriği kurgulanan Sürdürülebilirlik Raporu’nun tasarımı için “geçmiş” ve “gelecek” başlıkları altında dokuz stratejik tema belirlendi. “Geçmişten Geleceğe İyileştirme Yolculuğu” mesajı, bu dokuz temayı konu alan kolajlarla görselleştirildi. Abdi İbrahim'in geçmişine, bugününe ve gelecek vizyonuna ait görsel referanslarda geçmişten izler taşıyan kolajlar, bugünün dijital dünyasının görsel dili ile çerçevelendi. “Editoryal” tarafından hazırlanan raporun, kapağında ve seperatörlerinde yer alan illüstrasyonlar, ünlü kolaj sanatçısı Selman Hoşgör tarafından tasarlandı. Raporda yer alan Abdi İbrahim’in tesislerine ve genel merkezine ait fotoğraflar ise ünlü mimari fotoğrafçı Cemal Emden tarafından çekildi.

 

Abdi İbrahim’in 2019-2020 yıllarına ait kurumsal, çevresel, sosyal ve yönetsel alanlarda yürüttüğü sistematik ve kapsamlı projeler, sergilediği performans ve hedeflerinin şeffaf bir şekilde aktarıldığı rapor; dijital dünyaya uyumlu, yatay formatta, kullanıcı dostu ve interaktif özellikler taşıyor. Kurumsal videolar, filmler ve web sayfalarına linkler, paydaş görüşleri, ikonlar ve infografiklerle zenginleştirilen rapor; estetik değeri yüksek, bütünsel ve fonksiyonel tasarım ögeleriyle dikkat çekiyor.

 

GRI’nın SKA Haritalama Hizmeti’nden geçen Türkiye’nin ilk kurumsal sürdürülebilirlik raporu

 

Abdi İbrahim’in 5. Sürdürülebilirlik Raporu, Küresel Raporlama Girişimi’nin (Global Reporting Initiative-GRI) SKA Haritalama Hizmeti’nden (SDG Mapping Service) geçen Türkiye’nin ilk kurumsal sürdürülebilirlik raporu olma özelliğini taşıyor. Aynı zamanda UNGC 11. İlerleme Bildirimi, Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) İlerleme Bildirimi ve UNGC CEO Water Mandate kapsamındaki ilerlemeyi de içeriyor. Abdi İbrahim’in genel merkezi, Türkiye’deki üretim tesisleri ve saha iş birimlerini kapsayan kalitatif ve kantitatif verilerin yer aldığı raporda, şirketin iç ve dış paydaşlarıyla gerçekleştirdiği sistematik ve kapsamlı projeler ve hedeflerle ilgili detaylı bilgiler bulunuyor.

 

“The Journey Of Healing” NFT koleksiyonu 

 

Abdi İbrahim, 5. Sürdürülebilirlik Raporu’nda Selman Hoşgör tarafından tasarlanan illüstrasyonlarla NFT dünyasına giriş yaptı ve OpenSea platformunda “The Journey of Healing” isimli koleksiyonunu oluşturarak dünya ilaç sektöründe bir ilke imza attı. Abdi İbrahim bu NFT koleksiyonundan elde edeceği geliri, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin “Anadolu’da Bir Kızım Var” projesine aktararak kız çocuklarının eğitimlerine destek olacak. Abdi İbrahim bu adımıyla geleceğin güçlü kadınlarının yetişmesine katkı sağlayarak, ayrım yapılmaksızın tüm öğrencilerin eğitim hakkından eşit şekilde yararlanması ve çağdaş eğitime ulaşması konusunda toplumsal farkındalığı artırmayı amaçlıyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Pamukkale Turizm
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.