Web sitemize hoşgeldiniz, 29 Mart 2024
Gözlem TV | Dünya'nın Dijital Gözlemcisi
Pamukkale Turizm
Anasayfa » Eğitim » Ege Üniversitesi yine zirvede

Ege Üniversitesi yine zirvede

Pamukkale Turizm
Ege Üniversitesi yine zirvede

 Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) “1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı" kapsamında açılan “Spor Araştırmaları” başlıklı özel çağrı için önerilen projelerin bilimsel değerlendirme süreci tamamlandı. Kabul gören 31 projeden 3’ü Ege Üniversitesinden çıktı. Ege,  bu başarısıyla çağrı kapsamında en çok projesi kabul gören üniversite oldu.

 

Projeleri kabul edilen akademisyenleri tebrik eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında yapılan iş birliği çerçevesinde spor ve sporla ilişkili tüm alanlarda yeni bilgi üretilmesi, yenilikçi yaklaşımların geliştirilmesi, mevcut durum ve sorunların kanıt temelli bilimsel verilerle ortaya konulması ve çözüm önerilerinin geliştirilmesine yönelik bilimsel araştırma projelerinin desteklenmesi amacıyla TÜBİTAK tarafından ‘Spor Araştırmaları’ özel çağrısı açıldı. Üniversitemiz akademisyenleri Doç. Dr. Özge Küçükerdönmez, Doç. Dr. Mehmet Zeki Özkol ve Doç. Dr. Gözde Ertekin’in projeleri kabul gördü. Böylece üniversitemiz çağrı kapsamında en çok projesi kabul gören üniversite oldu. Kurumsal tam akreditasyon sahibi bir araştırma üniversitesi olarak TÜBİTAK nezdindeki bu başarılarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Oluşturduğumuz bilim iklimi her alanda meyvelerini vermeye devam ediyor. Bu başarıların sürdürülebilir kılınması için üniversite üst yönetimi olarak araştırmacılarımıza her türlü desteği veriyoruz. Projesi kabul gören tüm hocalarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

 

31 proje desteklenmeye uygun bulundu

TÜBİTAK “1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı" kapsamında açılan “Spor Araştırmaları” başlıklı özel çağrısına başvuran projelerin değerlendirilmesi aşamasında 99 çevrimiçi panel düzenlendi. Bu panellere 121 farklı üniversiteden 521 panelist katıldı. Değerlendirmeler sonucunda 31 proje desteklenmeye uygun bulundu. Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Özge Küçükerdönmez’in “Paralimpik Erkek Takım Sporcularında Günlük Enerji Dengesinin Saptanması ve Yeni Bir Bazal Metabolizma Hızı Denkleminin Geliştirilmesi” projesi, Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Zeki Özkol’un “Q-Faktörü Ayarlanabilen Bir Bisiklet Prototipinin Tasarımı, İmalatı ve Anaerobik Performans Testleri” projesi, Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Gözde Ertekin’in “Spor Yaralanmalarında Kullanılacak Hidrojel Empregne Edilmiş Oksetik Örme Bandaj Geliştirilmesi” projesi kabul gören projeler arasında yer aldı. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Pamukkale Turizm
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.