Web sitemize hoşgeldiniz, 19 Nisan 2024
Gözlem TV | Dünya'nın Dijital Gözlemcisi
Pamukkale Turizm
Anasayfa » Gündem » CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç: “Bakan Kurum, İzmir deprem konutlarının eksik teslim edildiğini itiraf etti”

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç: “Bakan Kurum, İzmir deprem konutlarının eksik teslim edildiğini itiraf etti”

Pamukkale Turizm
CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç: “Bakan Kurum, İzmir deprem konutlarının eksik teslim edildiğini itiraf etti”
  • “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ‘yüzde 92 fiziki ilerleme’ sağlanan konut ve dükkanların teslim edildiğini açıkladı”

 

      CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç’ın “İzmir depremzedelerinin sorunları ile ilgili” yazılı soru önergesini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yanıtladı.

 

      Bakan Kurum, TOKİ tarafından İzmir depremi kapsamında yapılan konut ve işyerlerinin sayısını, tamamlanan ve inşaatı devam eden projeleri, inşaat seviyeleri ve proje maliyetlerini tablo halinde sundu.

 

      Murat Kurum’un bu cevabı, deprem konutlarının eksik teslim edildiği konusunda İZDEDA ve Cumhuriyet Halk Partisi İzmir milletvekillerinin “evler eksik teslim edildi” sözlerini doğruladı.

 

      Bakan Kurum, yanıtında, son keşif bedeli toplam 2.368.613.799 TL olan 5053 konut, 342 dükkan ile ilgili 13 projenin durumu hakkında bilgi verdi. Murat Kurum, 3 projedeki konutların teslim edildiğini, bir projedeki bazı konut ve dükkanların teslim edildiğini, 9 projedeki konut ve dükkanların inşaatının ise devam ettiğini açıkladı.

 

  • “Teslim edildi denilen konut ve işyerleri tamamlanmamış”

 

      Ancak “teslim edildiği” belirtilen üç proje ile ilgili cevap, bir skandalı ortaya koydu.  Buna göre, “teslim edildi” denilen konut ve işyerleri tamamlanmamış…

 

       Tabloda yer alan yanıta göre; “teslim edildiği” ifade edilen “İzmir Bayraklı İlçesi Salhane Mahallesi 1. Bölge 228 Adet Konut ve 15 Adet Dükkan İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi”nin son keşif bedeli 75.388.272 TL. Yüzde 92,51 “fiziki ilerleme” sağlanan projede 210 konut ve 51 dükkanın teslim edildiği kaydedildi.

 

      Yine “teslim edildiği” ifade edilen “İzmir Bayraklı İlçesi Manavkuyu Mahallesi 2. Bölge 140 Adet Konut ve 24 Adet Dükkan İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi”nin son keşif bedeli 65.847.976 TL. Yüzde 92,59 “fiziki ilerleme” sağlanan projede 140 konut ve 30 dükkanın teslim edildiği belirtildi.

 

       “Teslim edildiği” ifade edilen “İzmir Bayraklı İlçesi Mansuroğlu ve Manavkuyu Mahalleleri 4-5-6-7. Bölgelerde Yapılacak Olan Toplam 166 Adet Konut ve 37 Adet Dükkan İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi”nin son keşif bedeli ise 70.978.174 TL. Yüzde 92,30 “fiziki ilerleme” sağlanan projede 163 konut ve 45 dükkanın teslim edildiği ifade edildi.

 

  • “AKP İzmir depreminde sınıfta kaldı”

 

       Bakan Murat Kurum’un cevabını değerlendiren CHP Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, şunları kaydetti:

       “Bakanın bu yanıtı adeta itiraf niteliğindedir. Bu öyle bir skandal ki, ‘acaba bakanlar bürokratların önlerine koyduğu kağıtları, soru önerge cevaplarını okumadan mı imzalıyor?’ sorusunu sormamıza neden oluyor.

        Gerçi deprem konutlarının eksik teslim edildiği aylar önce basına yansımıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İzmir'e gitmiş, 8 depremzedeye dairelerinin anahtar teslimini yapmıştı. Ancak törenin ardından evlerine kavuşmanın hayalini yaşayan depremzedeler hayal kırıklığına uğramış, evlerinin bitmediğini ve ev tesliminin yapılamayacağını öğrenmişti. Evlerinin parkesini, duvarlarını ve odalarını görmek isteyen depremzedelere evleri gösterilmeyerek, teslim tarihi hakkında da bilgi verilmemişti. Daha sonra yine ‘tamamlandığı’ belirtilerek teslim edilen konutlarını gezen depremzedeler evlerin bitmediğini görünce şok olmuşlardı. Bütün bu yaşananların üstüne Bakan Kurum’un cevabı da ‘eksik teslim edildi, edilmedi’ gerçeğini açıklığa kavuşturmuş oldu. Bakan bu cevabıyla, İzmir deprem konutlarının eksik teslim edildiğini itiraf etmiş oldu.”

Bazı projelerde, depremde evleri yıkıldığı için konut bekleyen bazı depremzedelere projelerdeki yanlışlıklardan dolayı ‘dükkan verelim’ denilmesi, AKP’nin İzmir depreminde ne kadar başarısız olduğunu ve sınıfta kaldığını ortaya koymuştur.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Pamukkale Turizm
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.