Web sitemize hoşgeldiniz, 28 Mart 2024
Gözlem TV | Dünya'nın Dijital Gözlemcisi
Pamukkale Turizm
Anasayfa » Gündem » Çayırova Turgut Özal’a kardeş köprü

Çayırova Turgut Özal’a kardeş köprü

Pamukkale Turizm
Çayırova Turgut Özal’a kardeş köprü

Kent genelinde yeni ulaşım ağları açan Büyükşehir, Çayırova ilçesinde projelendirdiği Turgut Özal Köprüsü İkileme ve Yol Yapım işinde ilk kazmayı vurdu

 

Kent genelinde yeni yollar ve köprüler inşa ederek vatandaşların hayatına değer katan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, alternatif çözümlerle kent içi trafiğini rahatlatacak ulaşım projelerine devam ediyor. Bu bağlamda Büyükşehir, servis ve toplu taşıma esnafının talepleri doğrultusunda Çayırova TEM bağlantı yolu üzerinde yer alan Turgut Özal Köprüsü’ne ilave köprü inşa edecek. Bölgede yaşayan vatandaşların ve esnafın taleplerini geri çevirmeyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın bir süre önce proje alanında incelemelerde bulunmuş ve ilave köprü projesinin ilçeye giriş çıkışlarda kolaylık sağlayacağını ifade etmişti.

 

İLK KAZMA VURULDU

Başkan Büyükakın’ın talimatları doğrultusunda Çayırova TEM bağlantı yolu üzerinde yer alan Turgut Özal Köprüsüne ilave olarak yapılacak İkileme ve Yol Yapım işinde ilk kazma vuruldu. Buna göre Turgut Özal Caddesi’nde İstanbul-Kocaeli il sınırını birbirinden ayıran yol, otoban üzerinden yeni köprü ile geçilerek yeniden Turgut Özal Caddesi’ne bağlanacak ve böylelikle köprü üzerindeki araç yığılmalarının önüne geçilerek hızlı bir trafik akışı sağlanacak.

 

3 CADDEDE YOLLAR GENİŞLİYOR

Proje kapsamında mevcut caddeler Turgut Özal Caddesi, Tuna Caddesi, Namık Kemal Caddesi genişletilerek 2×2 yol haline getirilecek ve bu kapsamda bağlantı yolları ve kavşaklar yenilecek. Yapılacak ilave köprü ile Çayırova ilçesine giriş-çıkış ulaşımı kolaylaşacağı gibi TEM bağlantı yolunun doğu ve batı bölgesindeki sanayi alanları ve bölge halkı da konforlu ve daha güvenli ulaşıma kavuşmuş olacak.

 

KARDEŞ KÖPRÜ 65 M UZUNLUĞUNDA

İki şeritli olarak planlanan Turgut Özal Köprüsü İkileme ve Yol Yapım işinde 2 bin 195 metre 2×2 bölünmüş yol, 284 metre 1×1 yol, 64.70 metre uzunluğunda 10.75 metre genişliğinde açıklıklı köprü inşa edilecek. 31 bin 780 metreküp kazı çalışmasının yapılacağı projenin yapımında 673,5 metreküp beton ve 175 ton nervürlü demir kullanılacak.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Pamukkale Turizm
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.