Web sitemize hoşgeldiniz, 29 Mart 2024
Gözlem TV | Dünya'nın Dijital Gözlemcisi
Pamukkale Turizm
Anasayfa » Eğitim » Bien, iç mimarlık öğrencilerini sektör profesyonelleriyle buluşturdu

Bien, iç mimarlık öğrencilerini sektör profesyonelleriyle buluşturdu

Pamukkale Turizm
Bien, iç mimarlık öğrencilerini sektör profesyonelleriyle buluşturdu

Türkiye ve dünyada yapı sektörünün önemli oyuncularından Bien, TMMOB İçmimarlar Odası İstanbul Şubesi iş birliğinde iç mimarlık öğrencileri ve sektör profesyonellerini düzenlediği kahvaltıda buluşturdu. İstanbul’un 19 üniversitesinden 100’ü aşkın iç mimarlık öğrencisinin sektör profesyonelleriyle bir araya geldiği kahvaltıda; mesleğinin geleceği ve öğrencilerin sektörden beklentileri gündem konusu oldu. 

 

Tasarımdaki öncü kimliği ve çevreci yaklaşımıyla adından söz ettiren Bien, gerçekleştirdiği etkinliklerle de sektöre yön veriyor. İç mimar adaylarını ve sektör profesyonellerini düzenlediği kahvaltıda bir araya getiren Bien, öğrencilerin sektörden, sektörün de geleceğin iç mimarlarından beklentilerini ortak paydada buluşturdu. İstanbul’un 19 farklı üniversitesinden 100’ü aşkın iç mimarlık öğrencisinin ve 20’yi aşkın sektör profesyonelinin bir araya geldiği kahvaltıda; iç mimarlık mesleğinin geleceği ve öğrencilerin sorunları masaya yatırıldı. 

 

“Öğrencilerden ilham alıyoruz”

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bien Marka ve İletişim Müdürü Ali Naci Ülkü, “Bien Academia kapsamında öğrencilerle sıklıkla bir araya geliyoruz, bu süreç bizler için ilham verici. Öğrencilerimizin enerjilerinden ve fikirlerinden besleniyor, öğrenciler için fayda sağlayacak projeler geliştirmeye çalışıyoruz.” dedi.  

 

“Sektörümüz adına umut verici görüyorum”

Sektörde bu tür etkinliklerin artması gerektiğini dile getiren TMMOB İçmimarlar Odası İstanbul Şubesi Başkanı Doç. Dr. Osman Arayıcı, “Birçok sektörde nitelikli insan kaynağı sorunu yaşanırken Bien’in böylesine kritik bir etkinliğe imza atmasını sektörümüz adına umut verici görüyorum ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu tarz etkinliklerle sektörün nabzı tutuluyor ve sektör liderleri insan kaynağında geleceğe yönelik doğru bir planlama yapabiliyor” dedi.    

 

Kahvaltıda ayrıca Bien Academia kapsamında; Bien Teknik Hizmetler Şefi Cenk Senotay, seramik sektörünün dinamiklerini ve mesleki inceliklerini öğrencilerle paylaştı. Selin Yantur Design’dan Selin Yantur “Kadın Girişimcilik”, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümit Arpacıoğlu “Kariyer Planlama”, Marla Design’dan Nurşah Zengin “Yaratıcı Sektölerde Kadın olmak” konu başlıkları ile öğrencilerle keyifli bir söyleşisi gerçekleştirdi. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Pamukkale Turizm
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.