Web sitemize hoşgeldiniz, 28 Mart 2024
Gözlem TV | Dünya'nın Dijital Gözlemcisi
Pamukkale Turizm
Anasayfa » Gündem » AKUT’ta Recep Şalcı 4. kez yeniden Başkan seçildi

AKUT’ta Recep Şalcı 4. kez yeniden Başkan seçildi

Pamukkale Turizm
AKUT’ta  Recep Şalcı 4. kez yeniden Başkan seçildi

AKUT Olağan Genel Kurulu’nda Recep Şalcı üst üste 4. kez başkan seçildi. AKUT’un yeni Yönetim Kurulu, Mehmet Murat BOZ,  İhsan Uğur BİLTEKİN, Melih ÇETİN,  Mustafa AYGÜN, Mustafa Sertaç YILMAZ ve Adil Ertuğ KARADUMAN’dan oluştu. Recep Şalcı AKUT gönüllüleri ve Genel Kurul üyelerine, kendisine duydukları güven için teşekkür etti.

 

Kurulduğu 1996 yılından bu yana, BM ve AB’nin arama kurtarma yapılanması içinde en önemli ekiplerinden birisi haline gelen, ülkemizin ilk arama kurtarma sivil toplum örgütü AKUT Arama Kurtarma Derneği’nin Olağan Genel Kurulu, İstanbul Kartal Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Genel Kurul’da Recep Şalcı ve ekibi yeniden seçildi.  

 

Yeni Yönetim Kurulu

AKUT’un yeni Yönetim Kurulu, Mehmet Murat BOZ (Operasyon), İhsan Uğur BİLTEKİN (İnsan Kaynakları ve Portal), Melih ÇETİN (Sayman), Mustafa AYGÜN (Genel Sekreter ve Proje-Kaynak Yaratma), Mustafa Sertaç YILMAZ (Eğitim ve Tıp) ve Adil Ertuğ KARADUMAN (Kurumsal İletişim ve Akademi)’dan oluştu.

 

Recep Şalcı: “Tüm halkımızı hayat kurtarmaya daha fazla destek olmaya çağırıyorum.”

Genel Kurul ve yeni dönemle ilgili bir açıklama yapan AKUT Başkanı Recep Şalcı, AKUT gönüllüleri ve Genel Kurul üyelerine, kendisine duydukları güven için teşekkür ederek, “Tüm dünyada zorlu bir süreçten geçiyoruz. Pandemi ile yepyeni bir dünya şekilleniyor ve tüm iş yapış şekillerimizi derinden etkiliyor. Başta ekonomik olmak üzere bunun sıkıntılarını da yaşıyoruz elbette. STK’lar olarak belki de en çok bizler etkileniyoruz. Bilindiği gibi STK’lar bürokrasiden uzak ve esnek yapılarıyla, afetlerin farklı evreleriyle ilgili edindikleri uzmanlıklarla, yerel teşkilatlanmalarla, talep edilen hizmeti maddi karşılık gözetmeden sunmalarıyla ve kendilerini sürekli geliştirme potansiyelleriyle, afet yönetiminde vazgeçilemeyecek bir konumdadırlar. AKUT olarak tamamen gönüllülerimizden güç alan ve neredeyse tek gelir kaynağı bağışlar olan bir STK’yız. Ülke sathında 27 olan ekip sayımızı, yakın zamanda Bitlis, Kahramanmaraş ve Selçuk–İzmir ekiplerini kurarak 30’a çıkardık. Kısacası giderek genişliyoruz, büyüyoruz ama bunu hiçbir zaman sağlıksız bir şekilde yapmadık. 3 bini aşan gönüllü sayımızın operasyonel yeteneklerini sistemli bir şekilde artırmaya devam ediyoruz. Bu faaliyetler için bağışlara her zamankinden fazla ihtiyacımız olacak. Tüm halkımızı hayat kurtarmaya daha fazla destek olmaya çağırıyorum.” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Pamukkale Turizm
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.