Web sitemize hoşgeldiniz, 28 Mart 2024
Gözlem TV | Dünya'nın Dijital Gözlemcisi
Pamukkale Turizm
Anasayfa » Spor » Castrol Ford Team Türkiye’nin genç pilotları 46. Yeşil Bursa Rallisi için hazır!

Castrol Ford Team Türkiye’nin genç pilotları 46. Yeşil Bursa Rallisi için hazır!

Pamukkale Turizm
Castrol Ford Team Türkiye’nin genç pilotları 46. Yeşil Bursa Rallisi için hazır!

Türkiye’ye Avrupa şampiyonluğunu kazandırarak adını tarihe yazdıran Castrol Ford Team Türkiye, bu yıl 27-29 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek Shell Helix 2022 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 2. ayağı olan 46.Yeşil Bursa Rallisi için hazırlıklarını tamamladı.  Bu yıl 50. yılını kutlayan Bursa Otomobil Sporları Kulübü (BOSSEK) tarafından her yıl geleneksel olarak organize edilen Yeşil Bursa Rallisi, aynı zamanda Türkiye Historic Ralli Şampiyonası ve Oğuz Gürsel Ralli Kupası’na da puan verecek.

 

Shell Helix 2022 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 2. ayağı olan 46. Yeşil Bursa Rallisi, bu yıl 27-29 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek. Castrol Ford Team Türkiye, 465 kilometre uzunluğundaki asfalt zeminli parkurda iki gün boyunca 10 özel etabın geçilmesinden oluşacak rallide aynı zamanda Türkiye Historic Ralli Şampiyonası ve Oğuz Gürsel Ralli Kupası için de puanlar peşinde koşacak.

 

27 Mayıs Cuma günü saat 20.00’da Trafik Eğitim Pisti’nde gerçekleştirilecek start seremonisi ile başlayacak olan rallide ilk gün, 28 Mayıs Cumartesi günü saat 09.00’da Bursaspor Stadı Otoparkı’nda yer alan servis alanından başlayacak. Ekipler Delice, Sırma ve Dağakça etaplarını ikişer kez geçtikten sonra saat 19.00’da ilk günü tamamlamış olacaklar ve  29 Mayıs Pazar sabahı ise Hüseyinalan ve Soğukpınar etaplarını ikişer kez geçtikten sonra saat 16.15’te Bursa Hotel önünde düzenlenecek olan finiş seremonisi ve ödül töreni ile ralliyi tamamlanmış olacaklar.

20’li yaşlardaki genç pilotlarımız “Türkiye Gençler Şampiyonası”nı domine ediyor

 

Bu yıla başarılı bir başlangıç yapan Castrol Ford Team Türkiye’nin genç ve gelecek vadeden pilotları Türkiye Ralli Genç Pilotlar Şampiyonası’nın ilk 3 sırasını kapatmış durumda.  Castrol Ford Team Türkiye’nin, ülkemize geçtiğimiz yıl Avrupa Ralli Kupası ‘Gençler’ ve ‘İki Çeker’ Şampiyonluklarını kazandıran 1999 doğumlu Ali Türkkan ve tecrübeli co-pilot Burak Erdener, Ford Fiesta R5 koltuğunda ilk yarışında Bodrum Rallisi’nde “Genç Pilotlar” sınıfının liderliğini elde etmişti. 1999 doğumlu Efehan Yazıcı ise co-pilotu Güray Akgün ile birlikte Ford Fiesta Rally4'nin koltuğunda çıktığı ilk yarışında Genc Pilotlar klasmanında ikinci sırayı alırken, 1998 doğumlu Can Sarıhan ise co-pilotu Sevi Akal ile birlikte Fiesta R2T ile Genç Pilotlar klasmanında üçüncü yer alıyor.

 

Castrol Ford Team Türkiye, 22 yaş ortalamasıyla Türkiye’nin en genç ralli takımı 

 

Başarılarla dolu 25 sezonu geride bırakan Castrol Ford Team Türkiye, Türk ralli sporunda genç yıldızları desteklemek hedefiyle geçtiğimiz yıl pilot kadrosunu büyük oranda yenileyerek ve daha da gençleşmiş ve 22 yaş ortalamasıyla Türkiye’nin en genç ralli takımı konumuna bulunuyor.

 

Ali Türkkan ve Burak Erdener ikilisi  zirve için yarışacak

 

Castrol Ford Team Türkiye’nin genç ve gelecek vadeden pilotu ve Redbull sporcusu Ali Türkkan ve tecrübeli co-pilot Burak Erdener bu yıl, Ford Fiesta R5’in koltuğunda mücadele ediyor. Hem Türkiye Ralli Şampiyonası hem de Avrupa Ralli Kupası’nı takip eden genç pilot Ali Türkkan ve co-pilot Burak Erdener, 46. Yeşil Bursa Rallisi’nde zirve mücadelesi verecekler. Bu yıl Bodrum Rallisi’nde Fiesta R5 ile 4 çeker bir ralli otomobilinin koltuğuna ilk defa oturan Ali Türkkan yarışı podyumda bitirerek iddialı bir başlangıç yapmıştı. Pilotluk kariyerine pist yarışları ile başlayan Ali Türkkan iddalı olduğu asfalt zeminde koşulacak Yeşil Bursa Rallisi’nde zirve mücadelesine ortak olmak istiyor.

 

Ümitcan Özdemir ile Batuhan Memişyazıcı ikilisi yeniden zirveye ortak olmak için start alacak

 

Son yıllarda 2 çeker sınıfında Fiesta R2T otomobiliyle arka arkaya şampiyonluklar elde eden Ümitcan Özdemir ile co-pilotu Batuhan Memişyazıcı ikilisi geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da 4 çeker Fiesta R5 ile yarışmaya devam edecekler. Geçtiğimiz yıl sezonun son iki yarışını kazanarak Türkiye Ralli Şampiyonası’nın artık en güçlü adaylarından biri olduğunu gösteren genç pilot, bu yıl ilk yarış olan Bodrum Rallisi’nde yarışın yangın sebebiyle yarıda kalması sebebiyle ancak 5’inci sırada finişe gelebimişti. Ümitcan Özdemir ile co-pilotu Batuhan Memişyazıcı 46. Yeşil Bursa Rallisi’nde tekrardan zirveye ortak olmak için start alacak.

 

Takımın genç pilotları Efehan Yazıcı ve Can Sarıhan, iki çeker Fiesta’larıyla zirve mücadelesi verecekler

 

1999 doğumlu Efehan Yazıcı ise co-pilotu Güray Akgün ile birlikte Ford Fiesta Rally4'nin koltuğunda yarışacak. Türk ralli sporuna genç yetenekler kazandırmak hedefiyle başlatılan “Drive to the Future” projesi kapsamında ralli sporuyla tanışan Yazıcı, 2022 Türkiye Ralli Markalar Şampiyonası yolunda takıma değerli puanlar kazandırmak için yarışacak. Drive to the Future projesiyle ralli sporuna başlayan diğer bir genç pilotumuz 1998 doğumlu Can Sarıhan ise co-pilotu Sevi Akal ile birlikte Ford Fiesta R2T'nin koltuğunda yarışacak. “Gençler” ve “İki çeker” sınıfında yarışan genç pilotlar Efehan Yazıcı ve Can Sarıhan’ın hedefi bu yarışta asfalt zemindeki tecrübelerini arttırarak, tempolarını  daha da yükseltmek olacak.

 

Performansı, sağlamlığı ve ralli sporundaki köklü geçmişi ile bu yarışta da kayıt listesinde en çok tercih edilen otomobil markası olan Ford ile yarışan 4 ekip haricinde amatör ve genç pilotlardan oluşan toplamda 20 ekip Castrol Ford Team Türkiye çatısı altında Yeşil Bursa Rallisi’nde Ford Fiesta’larıyla start alacak.  Ford markası performansı, sağlamlığı ve ralli sporundaki köklü geçmişi ile bu yarışta da kayıt listesinde en çok tercih edilen otomobil markası konumunda bulunuyor.

 

Şampiyon pilot Murat Bostancı genç pilotlara yol gösterecek

 

Castrol Ford Team Türkiye'nin şampiyon pilotu Murat Bostancı bu yıl özelinde pilot koltuğundan, pilot koçluğu koltuğuna geçiş yaptı. Bostancı, bu yıl da takımın genç pilotlarının gelişimi için onlarla yakın bir çalışma içerisinde olacak. Uzun yıllar Türkiye ve Avrupa’da elde ettiği tecrübe ve bilgilerini şimdi de takımın diğer pilotlarına aktarmak için çalışacak. Takımın ilk gününden beri takım direktörlüğünü yapan Serdar Bostancı da yine takımın başında olacak. 

 

Fiesta Rally Cup bu yıl eskisinden de daha heyecanlı ve çekişmeli yeni konseptiyle tam gaz devam ediyor

Castrol Ford Team Türkiye tarafından 2017’den itibaren yeni formatıyla devam eden ve Ford Fiesta’lar için özel olarak düzenlenen Fiesta Rally Cup her yaştan deneyimli pilotları ve gelecek vaat eden genç pilotları profesyonel bir ekibin parçası haline getirirken, yüksek bir rekabet ortamı sunuyor. Bu yıl eskisinden de daha heyecanlı ve çekişmeli yeni konseptiyle 4 çeker ve 2 çeker olmak üzere iki yeni kategorinin daha eklendiği kupada ilk yarış Bodrum Rallisi’nde mücadele üst seviyedeydi. 

 

Bodrum Rallisi’ni kazanarak Fiesta Rally Cup liderliğine oturan Erol Akbaş aynı zamanda 4 çeker Fiesta Rally3’ü ile Türkiye Ralli Şampiyonası’nda da Sınıf 3 liderliğini elinde bulunduruyor. Geçtiğimiz yıl Fiesta Rally Cup’ı kazanan Kağan Karamanoğlu bu yıl iki çeker Ford Fiesta R2T ile Fiesta Rally Cup’da genel klasman ikinciliğinde ve iki çeker sınıfı liderliğinde bulunuyor. Aynı zamanda Türkiye Ralli İki Çeker Şampiyonası’nda da ikinci sırada yer alıyor. Bu yıl 4 çeker Fiesta Rally3’ün koltuğuna ilk defa geçen Efe Ünver Fiesta Rally Cup’da genel klasman 3’üncülüğünde yer alıyor. 

 

Uluslararası sporculara da açık olan Fiesta Rally Cup’a bu yarıştan itibaren İran’lı ekip Saber Khosravi ve co-pilotu Hamed Majd de katılıyor. Yarış öncesinde Castrol Ford Team Türkiye ile kapsamlı bir eğitim ve test sürecinden geçen ekip bu yarışta Ford Fiesta Rally5 ile start alacak. İran’lı pilot 46. Yeşil Bursa Rallisi ile kariyerindeki ilk asfalt ralli startını alacak. Fiesta R2 ile yarışan Hakan Gürel bu yıl Türkiye Ralli Şampiyonası yarışlarının içerisinde ralli sporunun duayen isimlerinden Oğuz Gürsel adına koşulan TOSFED Ralli Kupası’nda lider durumda bulunuyor. Kupada ikinci sırada bulunan Levent Şapçılar ise Yeşil Bursa Rallisi ile birlikte yeni otomobili Fiesta Rally3’ün direksiyonuna geçiyor.

 

Castrol Ford Team Türkiye, 25. sezonunda 15. şampiyonluğa doğru emin adımlarla ilerliyor      

 

Türkiye Ralli Şampiyonası’nda aynı anda 20’nin üzerinde otomobil yarıştıran Castrol Ford Team Türkiye’de ralli sporunun altyapısına destek sağlamaya devam ediyor. Desteklediği genç pilotları Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında rekabetçi seviyeye taşımak ve Türk ralli sporunda yine daha önce kazanılmamış uluslararası şampiyonlukları Türkiye’ye kazandırmak amacı ile hareket eden Castrol Ford Team Türkiye, 25. Sezonunu kutladığı bu yıl, 2022 Türkiye Ralli Markalar Şampiyonluğu, 2022 Türkiye Ralli Şampiyonluğu, 2022 Türkiye Co-Pilotlar Şampiyonluğu, 2022 Türkiye Ralli Genç Pilotlar Şampiyonluğu, 2022 Türkiye Ralli İki Çeker Şampiyonluğunu hedefliyor.

 

 

2022 Türkiye Ralli Şampiyonası Takvimi:

  1. 28-29 Mayıs                Yeşil Bursa Rallisi (Asfalt)
  2. 25-26 Haziran  Eskişehir Rallisi (Asfalt)
  3. 30-31 Temmuz            Kocaeli Rallisi (Toprak)
  4. 17-18 Eylül                  İstanbul Rallisi (Toprak)
  5. 15-16 Ekim                  Ege Rallisi (Asfalt)
  6. 12-13 Kasım                (Sonra Açıklanacak)

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Pamukkale Turizm
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.