Web sitemize hoşgeldiniz, 28 Mart 2024
Gözlem TV | Dünya'nın Dijital Gözlemcisi
Pamukkale Turizm
Anasayfa » Gündem » Mustafakemalpaşa’nın Küçüklerinden Büyüklere Dev Mesaj

Mustafakemalpaşa’nın Küçüklerinden Büyüklere Dev Mesaj

Pamukkale Turizm
Mustafakemalpaşa’nın Küçüklerinden Büyüklere Dev Mesaj

KANAR; SİZ DOĞAYI KİRLETEN AYI GÖRDÜNÜZ MÜ?

 

Dünyanın en çok yeşil alanına sahip şehirleri arasında yer alan Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar ve çocuklar, Çevre Haftası’na unutulmayacak bir mesajla damgasını vurdu. Başkan Mehmet kanar ile birlikte doğada çöp toplayan çocuklar, yüzlerine taktıkları hayvan maskeleri ile büyüklere anlamlı bir mesaj verdi.
 

Verimli toprakları, üretken çiftçileri ve Suuçtu Şelalesi başta olmak üzere onlarca eşsiz doğal güzelliklere sahip Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar ve çocuklar, doğa için birlik oldular.
 

Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Lalaşahin Anaokulu iş birliği ile minikler doğanın kalbi Mustafakemalpaşa’da çöp avına çıkarak plastik, cam, kâğıt olarak tüm çöpleri ayrıştırdılar. Yüzlerine takmış oldukları tilki, tavşan, baykuş, fil maskeleriyle “Onların yaşam alanları ama ne yazık ki onlar değil, bizler kirletiyoruz” diyerek küçük yaşta dev mesajla doğanın öneme dokundular.
 

Başkan Kanar’ın en büyük motivasyonu çocuklar, onlarla birlikte doğayı koruyup keyifli zaman geçiren Kanar ” Bugün çocuklarımla birlikte katılmış olduğumuz etkinlikte hem çok eğlendim hem çok üzüldüm. Çocuklarımızın bu yaşta doğayı koruması sahiplenmeleri beni çok mutlu etti, bu bilinci onlara kazandırabildiysek ne mutlu bizlere, üzüldüğüm nokta ise doğasıyla yeşilliğiyle ünlü olan Mustafakemalpaşa’mızın mesire alanlarının çöplere maruz kalması, doğa çevre hepimizin hepimiz bu servete sahip çıkmalıyız. Orman yangınları geçen sene kalbimizi dağladı bunların yaşanmaması adına camları mangalları söndürmeli, çöplerimizi atmalıyız. Bugün burada ilçemizin küçük doğaseverleriyle buluştuk ve bu bilinci onlara yaşattık. “ açıklamasında bulundu.
 

Etkinlik sonunda tüm gelen öğrencilere kitap dağıtan Başkan Kanar, okumanın önemine değindi, miniklere unutulmaz bir gün yaşattı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Pamukkale Turizm
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.