Web sitemize hoşgeldiniz, 28 Mart 2024
Gözlem TV | Dünya'nın Dijital Gözlemcisi
Pamukkale Turizm
Anasayfa » Gündem » Mimar Sinan Üst Geçidinde zemin asfaltlaması yapıldı

Mimar Sinan Üst Geçidinde zemin asfaltlaması yapıldı

Pamukkale Turizm
Mimar Sinan Üst Geçidinde zemin asfaltlaması yapıldı

Büyükşehir tarafından bakım ve onarımı yapılan İzmit Mimar Sinan Üst geçidinde zemin asfaltlanmasına başlandı

 

D-100 Karayolunun İzmit geçişi üzerinde bulunan, şehrin sembollerinden biri haline gelen Mimar Sinan Yaya Üst Geçidinde, bakım onarım çalışmaları kapsamında mekanik kısımlarda kumlama ve paslanmaz boya işlemleri yapıldı. Zeminde asfaltlama çalışmaları yapılan Mimar Sinan Üst Geçidinin geriye elektrik işleri kaldı. Mimar Sinan Üst Geçidinde bakım onarım çalışmalarını tamamlama aşamasına getiren Büyükşehir Belediyesi, şimdi Adnan Menderes Üst Geçidinde çalışmalara başlıyor.

 

ZEMİN SU GEÇİRMEZ VE KAYDIRMAZ ÖZELLİKTE

132 metre ayak genişliğine sahip, uzantılarıyla birlikte 150 metre uzunluktaki Mimar Sinan Üst Geçidine su geçirmez ve kaydırmaz özellikte 5 cm kalınlıkta ince asfalt tabakası serimi yapıldı. Sıfır asfalt tabir edilen ince mıcırdan yapılan asfalt tabakası su geçirmez ve kaydırmaz özelliklere sahip. Büyükşehir Belediyesi tarafından bakım ve onarımı yapılan, 2009 yılında inşa edilen Mimar Sinan Üst Geçidinin mekanik çelik kısımlarında kumlama ve paslanmaz boyama işlemi yapıldı. Ardından da zemininin de asfaltlanmasıyla yapısal bozukluklar giderilmiş oldu.

 

ADNAN MENDERES ÜST GEÇİDİNDE BAKIM ONARIM BAŞLADI

İzmit’in sembol meydanlarından biri haline gelen, İzmit sahilden Pişmaniyeciler Meydanı’na bağlanan Adnan Menderes Üst Geçidinde çelik kısımların kumlanması ve boyanması çalışmalarına başlandı. Gece saatlerinde yapılacak çalışmalar kapsamında zemin yenilenmesi yapılmayacağı için Adnan Menderes Üst Geçidi yaya kullanımına açık olacak. Solunması insan sağlığına zararlı kumlama işlemi araçlara da zarar verme riski barındırıyor. Bu yüzden kumlama işlemini gece yarısı yapan Büyükşehir Belediyesi trafiği de kısmen kapatarak çalışmalarını yürütecek. 

 

SIRADA TURGUT ÖZAL KÖPRÜSÜ VAR

Adnan Menderes ve Turgut Özal yaya üst geçitlerinde tespit edilen paslanma, çürüme gibi yapısal bozukluklar yapılacak kumlama, boyama gibi işlemlerle giderilecek. D-100 Karayolu üzerindeki Turgut Özal ve Adnan Menderes üst geçitleri başta olmak üzere tüm yaya üst geçitlerinde bakım ve onarımı yapan Büyükşehir Belediyesi, üst geçitlerde paslanmaz ve koruyucu özellikte boya kullanıyor. Üst geçitlerin bakım ve onarım çalışmaları kapsamında 4 bin metrekare kumlama, 4 bin 750 metrekare boya temizliği, 8 bin 750 metrekare boya, cam değişimi kaynak, asfalt pist tamiri asfalt kaplama ve tartan pist tamiri çalışmaları yapılacak.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Pamukkale Turizm
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.