Web sitemize hoşgeldiniz, 28 Mart 2024
Gözlem TV | Dünya'nın Dijital Gözlemcisi
Pamukkale Turizm
Anasayfa » Ekonomi » Üniversitede Doğan Sağlıklı Gıda Şirketi PACHA, Yeni Yatırım Aldı

Üniversitede Doğan Sağlıklı Gıda Şirketi PACHA, Yeni Yatırım Aldı

Pamukkale Turizm
Üniversitede Doğan Sağlıklı Gıda Şirketi PACHA, Yeni Yatırım Aldı

2019 yılından bu yana Türkiye’nin önde gelen gıda inovasyon şirketi olan PACHA (Guru Sağlıklı Gıda), ikinci yatırımını aldı. 

 

Uluslararası patentli, dünyanın tek doğal kolajen ve protein cipsi PACHA Cips’in yanı sıra doğal kolajen içeren granola PACHANOLA ve PACHA İlikli Kemik Suyu ürünlerini de geliştiren ve üreten firmaya yatırımcı ilgisi devam ediyor. 

 

PACHA, 2021 yılında Galata Business Angels, Arya-Kadın Yatırım Platformu ve Özyeğin Üniversitesi ile yurtiçi ve yurtdışından profesyonel isimlerin de yer aldığı bir grup melek yatırımcıdan finansman sağlamıştı. 

 

PACHA’nın ikinci yatırım turundaki yeni hissedarı olan Çamsan Ordu, Türkiye, Orta Doğu ve Balkanların 1. Ve Avrupa'nın 4. En büyük MDF Üreticisi durumunda. Çamsan Ordu, gıda alanındaki ilk yatırımlarını “akademik arka planı, inovasyon yeteneği, güçlü ekibi, yurtiçi ve yurtdışındaki hızlı büyüme potansiyeli” nedeniyle PACHA’ya yaptıklarını açıkladı. 

 

PACHA, AR-GE çalışmalarında TÜBİTAK desteği alırken, şirketin kurucusu Dr. Aslı Zuluğ İngiltere’nin Royal Academy of Engineering Leaders in Innovation programına davet edilmiş ve 2020 yılında ITO’nun aday göstermesiyle IWEC tarafından Yılın Kadın Girişimcisi seçilmişti.

 

Şirketin kurucusu ve aynı zamanda Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde Öğretim Üyesi olan Dr. Aslı Zuluğ, yaptığı açıklamada, “Şirketimizi yurtiçi ve yurtdışında büyütürken, yatırımcıların ilgisi bizi hem mutlu hem motive ediyor. Ülkemizin en büyük şirketlerinden ve aynı zamanda ihracatçılarından olan Çamsan Ordu’nun şirketimize yatırım yapması, PACHA Ailesi’ne güç katacak. 1 yıl içinde ikinci yatırımımızı, değerimizi katlayarak, başarıyla tamamlamış olduk. Önümüzdeki dönemde yurtiçinde büyümenin yanı sıra, başta Avrupa olmak üzere yurt dışı pazarlara açılmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı. 

 

PACHA, yatırım turunu takiben, yurtiçi ve yurtdışı pazar için özellikle market raflarında yer alacak ve markasını geniş kitlelerle buluşturacak yeni ürünlerini açıklamaya hazırlanıyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Pamukkale Turizm
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.