Web sitemize hoşgeldiniz, 28 Mart 2024
Gözlem TV | Dünya'nın Dijital Gözlemcisi
Pamukkale Turizm
Anasayfa » Sağlık » Kınık Belediyesi, sıhhat projesi kapsamında hayata geçirdiği Ağız ve Diş Sağlığı Gezici Tedavi Aracı ile hizmeti vatandaşın ayağına götürdü.

Kınık Belediyesi, sıhhat projesi kapsamında hayata geçirdiği Ağız ve Diş Sağlığı Gezici Tedavi Aracı ile hizmeti vatandaşın ayağına götürdü.

Pamukkale Turizm
Kınık Belediyesi, sıhhat projesi kapsamında hayata geçirdiği Ağız ve Diş Sağlığı Gezici Tedavi Aracı ile hizmeti vatandaşın ayağına götürdü.

Proje sayesinde özellikle dağ köylerinde yaşayan ve ulaşım sıkıntısı çeken halk , hastanelere gitmek yerine kapılarının önüne kadar gelen gezici tarama ve diş sağlığı aracı ile dişi ile ilgili her türlü bakım ve tedaviyi yaptırma imkânı buldu.

 

Kınık Belediyesi ve Sağlık Bakanlığı'nın iş birliği ile başlayan proje 2018 yılında hayata geçti . 2018 yılından bu yana 4300 hasta gezici tarama ve diş sağlığı aracı ile diş tedavisinden yararlandı.

 

Ağız ve Diş Sağlığı Gezici Teşhis ve Tedavi aracı ile, kırsalda yaşayan ulaşım yönünden dezavantajlı vatandaşlar başta olmak üzere, özellikle; çocuk, yaşlı, yatalak ve engelli vatandaşlara düzenli olarak diş teşhisi, tedavisi, diş çekimi ve dolgu tedavileri yapılıyor.

 

İlçe ve çevre köylerdeki halk ise bir gün öncesinden yapılan anonslar ve sms ile bilgilendirilerek mobil gezici diş aracının geleceğinden haberdar ediliyor.

 

Projenin hayata geçme hikayesini anlatan Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer,  "Bergama Devlet Hastanesi ve Kınık'ta sağlık idareciliği yaptığım sırada baktım ki özellikle Kınık'ın köylerinden çok sayıda hasta talebi var belediyeye geçtiğimde de Kınık'ın dağ köylerini uzak köylerini iyi bildiğim için bu köylerin ağız ve diş sağlığı ve tedavisi için böyle hizmeti ayaklarına götürmek ve kaliteli sağlık hizmetini Bakanlığın yönetmeliğine uygun yapmak için harekete geçtik. Aracı da 2018 yılında alarak hizmet vermeye başladık. " dedi.

 

Mobil diş aracının 365 gün boyunca kesintisiz hizmet verdiğini belirten Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, 23 kilometre dağ köyünden merkeze yakın köylere kadar kar kış demeden hizmetin vatandaşa ulaştığını belirtti.

 

Tarım sezonun başlamasıyla mevsimlik tarım işçileri de Kınık Belediyesi, Ağız ve Diş Sağlığı Gezici Teşhis ve Tedavi aracında diş sağlığı hizmeti alıyor.

Tarım arazilerini tek tek dolaşan ekipler, çalıştıkları alanlarda mevsimlik işçilerinin ağız ve diş sağlığı bakımlarını yapıyor .

 

Ekipler ayrıca köydeki çocukların dişlerini kontrol edip ağız ve diş sağlığı konusunda çocuklara eğitim verdi.

 

Proje, teşhis ve tedavi gezici aracı olması nedeniyle Türkiye'de bir ilk.  Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer pilot olan bu uygulamanın diğer belediyelere de örnek olmasını diliyor.

 

Vatandaşlar ve mevsimlik tarım işçileri de projeden çok memnun .

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Pamukkale Turizm
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.