Web sitemize hoşgeldiniz, 29 Mart 2024
Gözlem TV | Dünya'nın Dijital Gözlemcisi
Pamukkale Turizm
Anasayfa » Ekonomi » Yolcu360 Bayramı Misafirleriyle Geçirecek

Yolcu360 Bayramı Misafirleriyle Geçirecek

Pamukkale Turizm
Yolcu360 Bayramı Misafirleriyle Geçirecek

Similarweb verilerine göre Türkiye’nin en çok ziyaret edilen araç kiralama platformu Yolcu360, Kurban Bayramı’nda araç kiralamanın adresi oldu. Yolcu360 CEO’su Umut Yıldırım, Kurban Bayramı ve tatili sürecinde kiralamalarda rekor düzeyde artış yakalandığını söyleyerek bu başarıyı getiren en önemli faktörün koşulsuz misafir mutluluğu olduğuna dikkat çekti. Yolcu360 Misafir Mutluluğu Merkezi’nin bayram tatili boyunca işbaşında olacağını belirten Umut Yıldırım, tatilin mutlu yol hikayeleriyle tamamlanmasına hazır olduklarını ifade etti.

 

Sektöre getirdiği teknolojik yenilikler ile araç kiralamayı herkes için kolay ve ulaşılabilir hale getiren Yolcu360’ta Kurban Bayramı tatili nedeniyle büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Kurban Bayramı dönemi bu artış bir önceki seneye oranla adette yüzde 100, ciroda ise yüzde 400 oranında gerçekleşti. Yolcu360 CEO’su Umut Yıldırım, bu artışta Yolcu360'ın sadık misafirlerinin duyduğu güvenin büyük rol oynadığını ve Yolcu360’ın araç kiralama sektörüne ilham veren bir marka olduğunu ifade etti. 

 

Geçtiğimiz seneye oranla yüzde 400 artış oldu

Yolcu360 CEO’su Umut Yıldırım, araç kiralama oranlarının geçtiğimiz sene Kurban Bayramı dönemi ile karşılaştırıldığında yüzde 400’e yakın bir artış gösterdiğini söyledi. Bu rekor artışın altında yatan nedenin hayatı kolaylaştırma eğilimi ve mutluluk saplantısı olduğuna dikkat çeken Yıldırım, “Sektörün tüm alışkanlıklarını değiştirdik ve misafirlerimiz bundan son derece memnun. Uygulamamız ve web sitemizden 1 dakikadan daha kısa sürede kolayca araç kiralayabiliyorlar. Bürokrasi yok, hayatı zorlaştıran ayrıntılar yok. Online tercih etmezlerse, tek odağı çözüm üretmek ve mutlu etmek olan Yolcu360 Misafir Merkezi, 7/24 hizmet veriyor. Kurban Bayramı tatilini de misafirlerimizle sürekli iletişimde geçirecek ve imkânsız gözüken sorunlara hızlı çözümler üretmek konusunda ilk gün olduğu gibi bugün de kararlıyız” dedi.

 

Araçların yüzde 90’ı kiralandı

Yolcu360 B2C ve B2B olmak üzere iki kanaldan faaliyet gösteriyor. B2B tarafında 6000’i aşkın acenteye araç kiralama hizmeti veriliyor. Acentelerdeki araçlarıyla birlikte Türkiye’nin en büyük araç kiralama platformu olan Yolcu360, ekosistemindeki araçların yüzde 90’ını bayram tatili öncesi kiralamış durumda. Kiralama istatistikleri ile ilgili bilgi paylaşan Umut Yıldırım, misafirlerin ortalama 7 günlük araç kiraladıklarını; günlük kiraların 500 ile 2000 TL arasında değişiklik gösterdiğini; en çok kiralama yapılan ilk üç lokasyonun ise Sabiha Gökçen, Adnan Menderes ve İstanbul Havalimanları olduğunu belirtti. Türkiye’de tahminen 60 bin kiralık aracın Kurban Bayramı tatili nedeniyle yola çıkacağını söyleyen Yıldırım, bu sayının ortalama 240 bin kişinin seyahat halinde olacağını gösterdiğini söyledi. 

 

Araç kiralama yeni normal

Araç kiralamanın özellikle uzun tatil dönemleri için yeni normal halini aldığına değinen Umut Yıldırım, bu normun oluşmasında ulaşım maliyetlerindeki artışın önemli bir faktör olduğunu söyledi. Yıldırım, “Tatile çıkacaksanız ve tek kişiyseniz toplu taşımadan faydalanmanız çok doğal ve ayrıca daha gerekli. Hepimizin araçlarımızda tek başımıza yolculuk yaptığı bir dünyada sürdürülebilirlik sağlamak mümkün olmaz. Fakat 3 ila 5 kişilik bir aile ya da grupsanız hem yolculuk hem de gideceğiniz yerdeki günlük kullanım ihtiyaçlarınız için kiralık araç size tam bir özgürlük sağlıyor. Bayram rezervasyonlarına baktığımızda bu tür kiralamaların öne çıktığını görüyoruz” dedi.

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Pamukkale Turizm
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.