Web sitemize hoşgeldiniz, 20 Nisan 2024
Gözlem TV | Dünya'nın Dijital Gözlemcisi
Pamukkale Turizm
Anasayfa » Gündem » 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yılı Malkara’da Coşku İçerisinde Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yılı Malkara’da Coşku İçerisinde Kutlandı

Pamukkale Turizm
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yılı Malkara’da Coşku İçerisinde Kutlandı

30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün Başkomutanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'u anmak için kutlanan Zafer Bayramı her yıl olduğu gibi bu yılda Malkara’da coşku içerisinde kutlandı.

 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümü kutlama etkinliklerine 30 Ağustos 2022 Salı günü saat 9.30'da Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlandı.

 

Törene; Malkara İlçe Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, 95. Zırhlı Tugay Komutan Vekili Tank Albay İlyas Akay, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Cumhuriyet Savcısı İbrahim Gürbüz, İlçe Jandarma Komutanı J. Teğmen Adem Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Basri Karakuş, Siyasi Parti Başkanları ve Temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, gaziler, Asker-i Erkan, öğrenciler, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

 

Törende Malkara Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Malkara Belediye Başkanlığı çelenkleri Atatürk Anıtı'na sunulmasının ardından Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimiz adına bir dakikalık saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşımızın söylenmesi ile birlikte bağımsızlığımızın sembolü olan şanlı Türk Bayrağımız göndere çekildi.

 

Çelenk töreninin sona ermesinin ardından saat 9.45'de Kaymakamlık Makamında tebrikat töreni gerçekleştirildi.

 

Atatürk Bulvarı üzerinde saat 10.00'da başlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama töreninde Malkara İlçe Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, 95. Zırhlı Tugay Komutan Vekili Tank Albay İlyas Akay, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, 30 Ağustos Zafer Bayramı törenine katılanların bayramını kutladılar.

 

30 Ağustos Zafer Bayramı programında Üst Teğmen Tuncay Demircioğlu’nun yaptığı günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından,  Malkara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Işılsu Gül “30 Ağustos”, Şeyma Kızıltaş ise “Zafer Türküsü” adlı şiiri okudular.

 

Kutlama töreninde Malkara Halk Eğitimi Merkezi Halk oyunları ekibi gösterisi sergilediler.

 

Halk oyunları ekibi gösterisinin ardından törene katılan askeri birliklerin ve gazilerin tören geçişinin ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı sona erdi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Pamukkale Turizm
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.