Web sitemize hoşgeldiniz, 28 Mart 2024
Gözlem TV | Dünya'nın Dijital Gözlemcisi
Pamukkale Turizm
Anasayfa » Kültür & Sanat » 11 Yıl Sonra Ekranlara Dönen Kutuplar Atlası ve Daha Fazlası Ekim’de BBC Earth’te

11 Yıl Sonra Ekranlara Dönen Kutuplar Atlası ve Daha Fazlası Ekim’de BBC Earth’te

Pamukkale Turizm
11 Yıl Sonra Ekranlara Dönen Kutuplar Atlası ve Daha Fazlası Ekim’de BBC Earth’te

Yıllardır heyecanla beklenen ‘Kutuplar Atlası 2’ (Frozen Planet 2), dünyanın en değişik rotalarında dolaşan Romesh Ranganathan’ın heyecan verici maceraları ve ‘SLS: NASA'nın Mega Roketi’ gibi yepyeni yapımlar Ekim ayında BBC Earth ekranlarında olacak.

 

İlk sezonuyla büyük beğeni toplayan ‘Kutuplar Atlası’ (Frozen Planet), 2. sezonuyla 11 yıl aradan sonra ekranlara geri dönüyor. Belgesel, seyircilerini büyülü buzlu topraklarda gezegenin en esrarengiz hayvanlarının yaşamlarına tanık olmaya davet ediyor. Kuzey ve Güney kutuplarında, kuzeyin karla kaplı ormanlarında ve ovalarında ya da uzak dağsıralarında masalsı hayvanların sıradışı dünyalarına ışık tutacak belgelsel serisinin yapımcılığını ‘Mavi Gezegen 2’nin yapımcıları üstleniyor. 

 

İzleyicisini dünyanın buzlarla kaplı farklı noktalarında 6 bölümlük bir yolculuğa davet eden Kutuplar Atlası 2, uçsuz bucaksız karlı ovalarda devasa bizonları avlayan kurtların, avlarını takip etmek için kurnaz teknikler kullanan katil balinaların ve bembeyaz karların arasında sessizce yürüyen Sibirya kaplanlarının sıradışı yaşamını ekranlara taşıyacak. Bunun yanı sıra iklim değişiminin gezegenimizde yarattığı etkiyi de gözler önüne serecek. Yeni serinin ilk bölümü 30 Ekim Pazar akşamı 20:00’de BBC Earth’te olacak.

 

Yeni sezonuyla ekranlara dönecek bir diğer yapım olan ‘Romesh Ranganathan'ın Talihsiz Serüveni’, yine olağanüstü hikayelerle dolu olacak. Bu sezon Sierra Leone, Romanya, Ruanda ve İskoç Dağlık Bölgesi gibi yerlere seyahat edecek olan kahramanımız kendisine yardımcı olması için yerel bir ev sahibiyle yaşayacak. Yol boyunca, Romesh’in olağanüstü insanlarla karşılaşmasına ve  şaşırtıcı derecede karmaşık bazı soruların üstesinden gelmesine şahit olunacak belgeselin 3. sezonu 20 Ekim Perşembe 00:00’dan itibaren 3 bölüm olarak yayınlanacak.

 

Yepyeni hikayeler BBC Earth kalitesiyle izleyiciyle buluşuyor

 

Dünyanın en çok filme alınan aslanları olan Kenya'nın Marsh Pride'ının destansı hikayesi ‘Onur’ ile ekranlara geliyor. Aslanların değişen sadakatlerini, kanlı devralışlarını ve katıksız dirençlerini anlatan bu belgesel onların hayatına birebir şahitlik eden insanlar tarafından anlatılıyor. ‘Onur’, 9 Ekim Pazar akşamı 19:30’da Afrika aslanlarının yaşamının habitat kaybı ve devasa nüfus artışı nedeniyle nasıl uçurumun kenarına geldiğini anlatacak. 

 

Emmy ödüllü Revolutions'un yapımcılarından, evrenin kökenini ortaya çıkarmak için tasarlanan James Webb Uzay Teleskobu'nun destansı hikayesi BBC Earth ekranlarına geliyor. Evrenin başlangıcını görme, yeni gezegenler bulma ve belki de dünya dışı yaşam belirtilerini tespit etme yeteneği ile Dünya'dan bir milyon mil uzakta yörüngede olacak şekilde ayarlanan teleskop, çağımızın en pahalı bilim deneyi olarak öne çıkıyor. ‘James Webb: 10 Milyar Dolarlık Uzay Teleskobu’ isimli bu ilgi çekici yapım 14 Ekim Cuma 00:00’da yayınlanacak. 

 

Bir diğer ilgi çekici yapım ‘Balinayı Ne Öldürdü?’ ise bir araştırma ekibinin yaptığı balina otopsilerine odaklanacak. Deneyimli ekip, balina ölümlerinin neden rekor sayılarda gerçekleştiğini ortaya çıkarmak ve onları kurtarabilecek öncü çözümler bulmak amacıyla ipuçları arayacak. Serinin ilk bölümü 1 Ekim Cumartesi günü saat 20:30’da BBC Earth ekranlarında olacak.

 

Mars'a ve ötesine astronot gönderebilen, aynı zamanda şimdiye kadar yapılmış en güçlü roket olan ‘SLS: NASA'nın Mega Roketi’ hikayesi 21 Ekim Cuma 00:00’da BBC Earth’te olacak. Projenin arkasındaki öncülerle röportajlar, arşiv ve yerinde sekanslar içeren bu yapım, uzay tarihinin benzersiz bir kaydı olarak öne çıkıyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Pamukkale Turizm
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.