Web sitemize hoşgeldiniz, 28 Mart 2024
Gözlem TV | Dünya'nın Dijital Gözlemcisi
Pamukkale Turizm
Anasayfa » Ekonomi » Goodtear, Citroën Oli İle Eagle Go Konsept Lastiğini Görücüye Çıkarıyor

Goodtear, Citroën Oli İle Eagle Go Konsept Lastiğini Görücüye Çıkarıyor

Pamukkale Turizm
Goodtear, Citroën Oli İle Eagle Go Konsept Lastiğini Görücüye Çıkarıyor

Eagle GO konsept lastiğin sırt hamurunun tamamına yakını sürdürülebilir malzemeden üretiliyor 

 

Lastik sırt hamurunda çeşitli sürdürülebilir malzemeler kullanan The Goodyear Tire & Rubber Company, Eagle GO konsept lastiği geliştirdi. Bu lastik, Citroën'in yeni konsept otomobil modeli olan Oli'de kullanılacak. 

 

120 yılı aşkın süredir inovatif ve sürdürülebilir ve ürünler ortaya koyan Goodyear, Citroën iş birliğiyle iki marka arasında yıllara dayanan yol arkadaşlığını sürdürüyor. Goodyear'ın Citroën iş birliğiyle geliştirdiği üçüncü konsept lastik olan Eagle GO, optimum verimlilik, dayanıklılık ve rahatlık sağlamak üzere geliştirildi.  

Sürdürülebilir sırt malzemesi 

Eagle GO konsept lastiklerin sırt kısmında çok çeşitli sürdürülebilir veya geri dönüştürülmüş malzemeler kullanıldı. Bu malzemeler arasında, ayçiçek yağları, çam reçineleri, doğal kauçuk ve pirinç çeltiği külü silisyumu bulunuyor. 

 

  • Ayçiçek yağları ve çam reçineleri, petrol türevi yağların yerine kullanılan yenilenebilir çözümlerdir. Bu malzemeler, yazıcılar için "Bitkisel Mürekkep" üretmek için kullanılmaktadır. Goodyear'ın hedefi, petrol türevi yağları 2040 yılına kadar ürünlerinin içeriğinden tamamen çıkarmaktır.

     

  • Doğal kauçuk, Hevea brasiliensis ağacından üretilmekte olup, sorumlu tarım ve yetiştirme yöntemleriyle sentetik petrol bazlı kauçuğun yerine kullanılır1.

     

  • Pirinç çeltiği külü silisyumu, pirinç işleme sürecinden elde edilmekte olup, çöpe giden atık miktarının azaltılmasını sağlayabilir ve daha önce betonarme malzemesi üretiminde kullanılmıştır. 

  

Yenilenebilir sırt malzemesi 

Eagle GO konsept lastik, kullanım ömrü boyunca iki kez yenilenme potansiyeline sahip olmasıyla daha uzun ömürlüdür. Goodyear, sürdürülebilir karkasın yeniden kullanılması ve yenilenebilir sırt malzemesiyle Eagle GO konsept lastikler için 500.000 km'ye kadar kullanım ömrü planlamaktadır.   

 

Akıllı teknoloji 

Eagle GO konsept lastikte, çok çeşitli lastik sağlığı parametrelerini içeren Goodyear SightLine teknolojisi kullanılmaktadır. Halihazırda Goodyear filo müşterilerinin kullanımına sunulan bu teknoloji, ideal hava basıncı ve lastik durumunu koruyarak atıkları önemli ölçüde azaltıp lastik verimliliğini artırır. Lastik sağlığının izlenmesi, bir lastiğin yenilenip yenilenmeyeceğini belirleme konusunda önemli bir etken olarak döngüselliği ve verimliliği artırır. Lastikleri ve servis süreçlerini yeniden tanımlama hedefinin bir parçası olarak bu teknolojiyi Eagle GO konsept lastiğe uygulayacak olan Goodyear, böylece 2027'ye kadar tüm yeni ürünlerinde veri ve sensör destekli bilgi edinme olanaklarını kullanıma sunacak. 

 

EMEA Bölgesi Tüketici Ürünleri Teknoloji Direktörü Laurent Colantonio, konu hakkında şunları söyledi: "Sürdürülebilir malzemeler ve akıllı teknolojilerin kullanılması, lastik tasarımında önemli gelişmeler sağladı.  Citroën ile iş birliğimiz kapsamında yeni teknoloji ve teknikleri geliştirip test etme fırsatı buluyoruz.  

 

Konsept lastikler, Goodyear'ın ürünlerinde kullanabileceği çığır açan teknolojiler araştırıp geliştirmesinin harika bir yolunu sunuyor. Bu projeden elde ettiğimiz bilgiler, ürün ve hizmetlerini sürekli olarak geliştiren bir mobilite sağlayıcı olmayı planladığımız geleceğimize katkı sağlıyor." 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Pamukkale Turizm
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.