Web sitemize hoşgeldiniz, 28 Mart 2024
Gözlem TV | Dünya'nın Dijital Gözlemcisi
Pamukkale Turizm
Anasayfa » Gündem » F. Altay Mahallesi’nde vatandaşları dinledi

F. Altay Mahallesi’nde vatandaşları dinledi

Pamukkale Turizm
F. Altay Mahallesi’nde vatandaşları dinledi

Başkan Selvitopu, 500 bin insana eşit hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi.

 

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Fahret Altay Mahallesi'nde Muhtar İkbal Kaytancılar ve mahalledeki kadın vatandaşlarla buluşarak, onların kent gündemine ilişkin konulardaki sorularını yanıtladı ve taleplerini dinledi.

 

Buluşmada Başkan Selvitopu, semt merkezlerinden spor tesislerine, temizlik hizmetlerinden pazaryerlerine kadar birçok farklı çalışmaya değindi ve Karabağlar Belediyesi'nin ilçe genelinde yürüttüğü projelerle ilgili ayrıntılı bilgi verdi.

 

Bölgenin en büyük ihtiyaçlarından biri olan pazaryeri konusunu İzmir Büyükşehir Belediyesi'yle birlikte çözeceklerini vurgulayan Başkan Selvitopu, “Bunun için İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ali Erentürk İlkokulu arkasındaki alanda kamulaştırma çalışmalarına devam ediyor. Proje hayata geçtiğinde orada 4 katlı modern bir belediye hizmet kompleksi olacak. Pazaryeri, semt merkezi, çeşitli belediye birimlerinin yer alacağı nitelikli bir tesis yaşama geçirilecek. Böylelikle farklı taleplere tek bir noktada ve yüksek standartla yanıt verilecek” dedi.

 

Gelecek yıl açılacak…

Karabağlar Belediyesi'nin, 3600 sokağı bulunan ilçede yaşayan 500 bin insana eşit hizmet vermeyi amaçladığını belirten Başkan Selvitopu, şunları söyledi:

 

“Mütevazı bütçemizi doğru kullanarak, daha fazla vatandaşımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Örneğin ilçemizdeki tüm okulların bakım onarımlarını yapıyoruz. İlkokula başlayan öğrencilerimizin dar gelirli ailelerine Eğitim Kart dağıtıyoruz. KARBEM dershanemiz aracılığıyla 1500 öğrenciyi lise ve üniversiteye hazırlıyoruz. Atatürk Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu'nda 274 öğrenciyi, çok uygun fiyatlarla ağırlıyoruz. Sosyal Destek Kartı, erzak kolisi dağıtımı gibi çalışmalarla, yine dar gelirli ailelerin yanında oluyoruz. Karabağlar çok büyük bir ilçe ve her şeye ihtiyacı var. Çok çalışarak bu ihtiyaçları karşılamaya gayret ediyoruz.”

 

Kadınların bölgeye bir spor tesisi yapılması taleplerini haklı gördüklerini vurgulayan Başkan Selvitopu, “Bulduğumuz her uygun alana, spor tesisi, park gibi kamuya dönük yatırımlar yapmak istiyoruz. Ne yazık ki sıkışmış kent dokusu içinde böyle alanları bulmak neredeyse imkansız. Bu nedenle Uzundere'de 32 dönüm alan üzerinde Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi'ni yapıyoruz. İnşaatı şu anda yüzde 40 düzeyinde. Cumhuriyetimizin 100. yılında açmayı hedeflediğimiz bu örnek tesis, her türlü spor branşına ev sahipliği yapacak. Buradan da belirli saatlerde servisler konularak, sizler, çocuklarınız bu olanaktan yararlanabilecek” diye konuştu.

 

Yine Tahsin Yazıcı Mahallesi'nde Yıldız Kenter Kültür ve Sanat Merkezi'ni hizmet açtıklarını belirten Başkan Selvitopu, bu tesisin Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nin ardından İzmir'in alanındaki en büyük kültür sanat merkezi olduğunu hatırlattı.

 

Başkan Selvitopu kadınların sorularını da yanıtlayarak, onlara konukseverlikleri nedeniyle teşekkür etti.

 

Mahalle Muhtarı İkbal Kaytancılar ve kadınlar da Başkan Selvitopu'na buluşma nedeniyle teşekkürlerini sundu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Pamukkale Turizm
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.