Web sitemize hoşgeldiniz, 28 Mart 2024
Gözlem TV | Dünya'nın Dijital Gözlemcisi
Pamukkale Turizm
Anasayfa » Teknoloji » Okan Koleji'nde 7. Geleneksel Çin Kültürü ve Çince Festivali

Okan Koleji'nde 7. Geleneksel Çin Kültürü ve Çince Festivali

Pamukkale Turizm
Okan Koleji'nde 7. Geleneksel Çin Kültürü ve Çince Festivali

Okan Koleji’nde 8 yaşından itibaren İngilizcenin yanı sıra Çince, Almanca ve İspanyolca dilleri ile tanışan öğrenciler seçmiş oldukları yabancı dili lise eğitimleri bitene kadar öğrenmeye devam ediyor.

İstanbul’daki ilk ve tek Konfüçyus sınıfına sahip olan Okan Koleji’nde, öğrenciler Çinceyi öğrenmenin yanı sıra her yıl düzenlenen Çin Festivali ile Çin kültürü hakkında da bilgi sahibi oluyor. 

İstanbul Okan Üniversitesi Konfüçyus Enstitüsü iş birliğiyle düzenlenen Çin Kültürü ve Çince Festivali’nde öğrenciler Çince şarkılar, şiirler ve danslar ile her sene renkli, eğlenceli ve ilgi çekici bir etkinliğe imza atıyor. 

Bu yılki festivalde Çin kültürüne özgü kostümler giyen öğrenciler, Çince tekerlemeler ve özlü sözler söyleyerek, geleneksel yelpaze dansını sergilediler.

Sene içerinde yapmış oldukları Çin temalı resimleri festivalde sergileme imkânı buldular. Etkinlik sonrasında öğrenci ve öğretmenler, Çince kaligrafi sanatına uygun olarak isimlerini yazdırdı. 

Çin kültürünü daha yakından tanımak üzere, öğrencilere öğle yemeğinde Çin yemeklerinden oluşan bir menü ve Çin kültürünün bir parçası olan şans kurabiyeleri ikram edildi.

Okan Koleji’nde Çince Dilini Yaşayarak Öğrenme İmkânı

Okan Koleji’nde, İstanbul Okan Üniversitesi Konfüçyus Enstitüsü’nün iş birliği ve deneyimli kadrosu ile oluşturulan eğitim programıyla öğrencilerin Çinceyi yaşayarak öğrenmelerine, ana dili Çince olan eğitmenlerle bir arada olarak dili akıcı bir şekilde kullanmalarına olanak sağlanıyor. 

İstanbul Okan Üniversitesi Konfüçyus Enstitüsü ile oluşturulan Çince eğitim müfredat programı, öğrencilerin yaş gruplarına göre değişkenlik gösteriyor. Küçük yaş gruplarına şiir, şarkı ve oyunlarla öğretilen Çince, büyük yaş gruplarında daha akademik bir şekilde ele alınıyor. Okan Koleji öğrencilerinin %11’i ikinci yabancı dil olarak Çinceyi tercih ederken, diğer öğrenciler alternatif dillerden İspanyolca ve Almanca ile eğitim yaşantılarına devam ediyor.

Okan Koleji öğrencileri her sene İstanbul Okan Üniversitesi Konfüçyus Enstitüsü tarafından Hanban’nın misafiri olarak Çin Dil Okulu’na katılarak Çin kültürü ve dili hakkında bilgi sahibi oluyor. Yaklaşık 15 gün süren bu gezide Çin kültürüne ilişkin farklı etkinliklere katılan öğrenciler Çin’in tarihi yerlerini gezerek dili yaşayarak öğreniyor.

İstanbul Okan Üniversitesi Konfüçyus Enstitüsü her sene Okan Koleji velilerine yönelik ücretsiz Çince kursu olanağı da sağlıyor. Veliler Çince eğitim alma ve Çin kültürü hakkında bilgi sahibi olma ayrıcalığını yaşıyor. Derslerde eğlenceli etkinlikler ve çalışmalar yapan veliler farklı ve unutulmaz bir deneyim ediniyor.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Pamukkale Turizm
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.