Web sitemize hoşgeldiniz, 25 Haziran 2024
Gözlem TV | Dünya'nın Dijital Gözlemcisi
Pamukkale Turizm
Anasayfa » Eğitim » Faber-Castell, beşinci kez Yaratıcı Çocuk Festivali’nin ana sponsoru oldu…

Faber-Castell, beşinci kez Yaratıcı Çocuk Festivali’nin ana sponsoru oldu…

Pamukkale Turizm
Faber-Castell, beşinci kez Yaratıcı Çocuk Festivali’nin ana sponsoru oldu…

Faber-Castell tarafından festival alanında düzenlenen yaratıcılık ve teknolojinin birleştiği atölyelere katılan iki bini aşkın çocuk; hayal dünyalarını şekillendiren, yaratıcılıklarını geliştirme imkânı sağlayan aktivitelerle eğlenceli bir deneyim yaşadı.
 

2018 yılından bu yana her yıl Yaratıcı Çocuk Festivali’nin ana sponsorluğunu üstlenen Faber-Castell, bu yıl da çocukların ve büyülü hayal dünyalarının yanında yer aldı. Gelenek ile yenilikçiliği 260 yılı aşkın süredir başarıyla birleştiren marka, Türkiye’nin en kapsamlı çocuk ve aile organizasyonu olan Yaratıcı Çocuk Festivali’nde ziyaretçilere, yaratıcılık ve sürdürülebilirlik bilinci oluşturma odaklı deneyimler sundu. Çocuklar, farklı yaş gruplarına özel hazırlanan deneyim ve kişiselleştirme atölyeleriyle boyama ve artırılmış gerçeklik (AR) alanları ve etkinlikleriyle iki gün boyunca unutulmaz anlar yaşadı.

Faber-Castell Atölyeleri Yaratıcılığı Teknolojiyle Buluşturdu

Festival süresince Faber-Castell’in düzenlediği atölyelerde, çocuklar özel olarak hazırlanan boya kalemi ve suluboya kutularını diledikleri gibi boyayıp kendi ürünlerini tasarladı. Tasarlanan boya kutularının içine, favori renk boyalarını seçip yerleştirerek kendi boyalarını oluşturan çocuklar, atölyeden kişiselleştirilmiş boyalarıyla ayrıldılar. Minik tasarımcılar, Şövalye, Dinozor, Uzay Macerası ya da Kelebek konseptlerinden dilediklerini seçerek kendi kostümlerini Faber-Castell Keçeli Kalemler ile boyadılar. Boyanan kostümleriyle özel olarak hazırlanan dijital ekranlarda seçtikleri konseptin dünyasına adım atan çocuklar, burada poz vererek atölyeden hatıra fotoğrafları ile ayrıldı. 

Faber-Castell, Sürdürülebilirlik Kavramını Artırılmış Gerçeklik Teknolojisiyle Aktardı

Kırtasiye sektöründe sürdürülebilir kalkınmanın öncülerinden olan Faber-Castell, biyoçeşitliliği ve çevreyi koruyarak iklim değişikliği ile mücadele ediyor. Dünyadaki kaynakların tükenmesine engel olmak için ağaç cidarlı ürünlerini sadece endüstriyel kullanım amaçlı olarak yetiştirilen FSC® Sertifikalı ağaçlardan üretiyor. Brezilya’da toplamda 11.000 futbol sahası büyüklüğünde olan ve 700 farklı canlı tipine ev sahipliği yapan Faber-Castell Ormanı ile sürdürülebilirliği ekolojik açıdan ele alan marka, festival alanındaki atölyelerinde, çocuklara sürdürülebilirlik kavramının önemini masalsı bir atmosferle anlattı. Artırılmış Gerçeklik (AR) teknolojisi ile hazırlanan özel atölye sayesinde çocuklar kendilerini adeta Brezilya Ormanı’nda gibi hissederken yaratıcılıklarını da artırabildi. 

Yaratıcı Çocuk Festivali’ne beşinci kez sponsor olmasından dolayı plaket alan  Adel/Faber-Castell Pazarlama Direktörü Murat Büyükkucak şunları söyledi; “Adel/Faber-Castell olarak sağlıklı ve mutlu yaşayabilmemiz için ekosistemimizin ilgiye ve bakıma ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Bu sebeple çevresel sürdürülebilirliğe yönelik projelerimizi politikamızla uyumlu olarak hayata geçiriyoruz. Biyoçeşitliliği ve çevreyi koruyarak iklim değişikliği ile mücadele etmek, en önemli ve stratejik hedeflerimizden biriFaber-Castell olarak 1980 yılından bu yana Brezilya’nın güneydoğusunda yer alan, 11.000 futbol sahası büyüklüğündeki orman ile yaklaşık 700 hayvan türü ve 4,5 milyondan fazla ağaca ev sahipliği yapıyoruz. Dünyadaki kaynakların tükenmesine engel olmak için ağaç cidarlı ürünlerimizi, sadece endüstriyel kullanım amaçlı olarak yetiştirilen FSC® Sertifikalı ağaçlardan üretiyoruz. Böylece geleceğe ve doğaya yatırım yaparak ormanların gelecek nesillere aktarılmasına katkıda bulunuyoruz. Bu seneki atölye çalışmalarımızda çocuklarımızın yaratıcılıklarını ve duygusal zekalarını geliştiren içerikler ile sürdürebilirlik kavramına da vurgu yaptık.” 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Pamukkale Turizm
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.