Web sitemize hoşgeldiniz, 26 Nisan 2024
Gözlem TV | Dünya'nın Dijital Gözlemcisi
Pamukkale Turizm
Anasayfa » Seyahat » İstanbul » Sultan Süleyman Kervansarayı (Kurşunlu Han) – Büyükçekmece Gezilecek Yerler

Sultan Süleyman Kervansarayı (Kurşunlu Han) – Büyükçekmece Gezilecek Yerler

Pamukkale Turizm
Sultan Süleyman Kervansarayı (Kurşunlu Han) – Büyükçekmece Gezilecek Yerler

Büyükçekmece Kurşunlu Han, İstanbul’un tarihi yapılarından biridir. Osmanlı döneminde kervansaray olarak kullanılmıştır. Han, Büyükçekmece Gölü kıyısında yer almaktadır.

Kurşunlu Han’ın yapım tarihi kesin olarak bilinmemekle birlikte, bazı kaynaklar 16. yüzyılın sonlarına doğru inşa edildiğini belirtmektedir. Han, Sultan II. Selim döneminde tamir edilmiştir. İnşa edildiği dönemde ticaret yollarının güvenliği sağlamak amacıyla kervansaraylar yapılmaktaydı ve Kurşunlu Han da bu amaçla yapılmıştır.

Han, kare planlı bir yapıya sahiptir. Giriş kapısı, güneydoğu köşesinde yer almaktadır. Hanın üstü kırma çatı ile örtülüdür. İçerisinde konaklama odaları, ahırlar ve depolar bulunmaktadır. Ayrıca, avlu ortasında yer alan havuz, zamanında su ihtiyacını karşılamaktaydı.

Kurşunlu Han, günümüzde restorasyon çalışmaları yapılmış ve turistik bir mekan olarak hizmet vermektedir. Büyükçekmece ilçesi içerisinde yer alan diğer tarihi yapılar gibi Kurşunlu Han da ilgi çekici bir yapıdır. Ziyaretçiler, hanın tarihi dokusunu gözlemleyebilir, eski dönemlerde kullanılan eşyaları inceleyebilir ve hanın sunduğu güzel manzarayı seyredebilirler.

Büyükçekmece Kurşunlu Han, İstanbul’un tarihine tanıklık eden bir yapıdır. Günümüzde koruma altında olan han, geçmişte olduğu gibi ticaret yollarındaki yolculara konaklama imkanı sunmaktan çok, tarih severlerin ve turistlerin ilgisini çekmektedir.

Etiketler:

Pamukkale Turizm
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.